Vakıfbank, rekabet cezasını mahkemeye götürüyor

- Güncelleme:
Vakıfbank, rekabet cezasını mahkemeye götürüyor

Ekonomi Haberleri

Bankaya kesilen cezanın aşırı olduğunu söyleyen Genel Müdür Halil Aydoğan, "Miktarın 4'te üçünü ödeyip itiraz hakkımızı kullanacağız" dedi

Bankaya kesilen cezanın aşırı olduğunu söyleyen Genel Müdür Halil Aydoğan, "Miktarın 4'te üçünü ödeyip itiraz hakkımızı kullanacağız" dedi. nbsp;Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan, Rekabet Kurulu'nun verdiği cezaları değerlendirdi. Vakıfbank'a cezayı aşırı bulduğunu belirten Aydoğan, "Cezanın 4'te 3'ünü ödeyip 30 gün içinde ilgili mahkemeye itiraz hakkımızı kullanacağız" dedi. Aydoğan, Rekabet Kurulu tarafından kendilerine kesilen 82 milyon liralık cezanın tek destek noktasının 2 özel bankanın kendi aralarındaki konuşmada Vakıfbank'ın adını geçirmelerinden kaynaklandığını belirterek cezaya mahkemede itiraz edeceklerini söyledi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) Merkez Bankası döviz satım ihaleleri sonrası bankaların döviz işlemlerini incelemesini de değerlendiren Aydoğan "Denetleme kurumu olarak inceleme başlatmanız normal. İşi zaten denetlemek. Kim olursanız olun bu incelemelerin muhattabı olabilirsiniz. Türkiye'de piyasa oyuncularına saygılı bir ortam var. Ama piyasa oyuncularının da Türkiye'deki mekanizmalara saygılı olması gerekir" diye konuştu. Bankanın hedeflerinde revizyon olmadığını söyleyen Aydoğan, büyük projelere finansmana devam edeceklerini belirterek, "Üçüncü köprü finansmanı içinde yer aldık. Üçüncü havalimanında da rol almak istiyoruz" diye konuştu. Aydoğan piyasalardaki dalgalanmalara rağmen döviz pozisyonlarının sağlıklı durumda olduğunu söyledi. Aydoğan yine de piyasalarda gerçekleşen çalkantı ile faizlerde gerçekleşen yükselişin geçici olduğunu belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...