A Milli Basketbol Takımı, İtalya'ya gitti

/ Kaynak: AA
A Milli Basketbol Takımı, İtalya'ya gitti

BASKETBOL Haberleri  / AA

A Milli Erkek Basketbol Takımı, Slovenya'da 4-22 Eylül 2013 tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na hazırlanmak için İtalya'ya gitti.

A Milli Erkek Basketbol Takımı, Slovenya'da 4-22 Eylül 2013 tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na hazırlanmak için İtalya'ya gitti. Atatürk Havalimanı'ndan İtalya'nın Milano şehrine giden milli takım kafilesinde başantrenör Bogdan Tanjevic ile oyuncular Ersan İlyasova ve Ömer Aşık yer almadı. Tanjevic'in kampa İtalya'da katılacağı, Ömer ve Ersan'ın ise daha sonra takıma dahil olacakları bildirildi. Milli Takım, Milano'dan Bormio kasabasına geçerek hazırlıklarını 29 Temmuz'a kadar burada sürdürecek. Havalimanında gazetecilerin sorularını cevaplayan Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Harun Erdenay ve milli takımın kaptanı Hidayet Türkoğlu, İtalya'da faydalı bir kamp geçireceklerini söyledi. Bormio'da kondisyon ağırlıklı bir kamp yapacaklarını belirteren Erdenay, Cenk Akyol'un milli takıma alınmamasıyla ilgili gelen bir soruya, "Bu, hocanın tercihi. Tanjevic daha önce de almayacağını söylemişti. Tamamen Tanjevic'in vermiş olduğu bir karar" diye cevap verdi. Hidayet Türkoğlu'nun doping yaptığı gerekçesiyle Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) aldığı cezanın Avrupa'yı etkilemeyeceğine inandığını aktaran Erdenay, "Etkileyeceğini düşünmüyorum. Cezasını NBA'de çekti. Avrupa'nın ikinci bir ceza vermesi yanlış olur. Takım kaptanımızı oynatmak istiyoruz. Önümüzdeki süreç bunu belirleyecek. Ceza alacağını düşünmüyorum" diye konuştu.

- Türkoğlu: "En iyi şekilde hazırlanacağız"
Milli takımın kaptanı Hidayet Türkoğlu, İtalya'da yorucu ve faydalı bir kamp geçireceklerini söyledi. Hidayet, en iyi şekilde Avrupa Şampiyonası'na hazırlanacaklarını dile getirerek, "Takıma yeni gelen arkadaşlar var. Buraya gelen herkes hak ettiği için aramızda. Biz yeni gelenlerin ağabeyleri olarak takımın kaynaşmasını sağlayacağız. Herkes kampta kendini en iyi şekilde hazırlayacak. Mücadele ve fizik olarak en iyi duruma geleceğiz" ifadelerini kullandı. Öte yandan, Hidayet'e havalimanında bulunan vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Özellikle yabancı turistlerin ilgi odağında olan milli
basketbolcu, hayranlarıyla fotoğraf çektirdi.

- Kadro
A Milli Basketbol Takımı'nın İtalya'ya giden kafilesinde şu oyuncular yer aldı: Doğuş Balbay, Birkan Batuk, Kerem Gönlüm, Semih Erden, Sinan Güler, İzzet Türkyılmaz, Dusan Cantekin, Serhat Çetin, Cemal Nalga, Melih Mahmutoğlu, İlkan Karaman, Oğuz Savaş, Ömer Onan, Barış Ermiş, Emir Preldzic, Ender Arslan, Hidayet Türkoğlu, Mükremin Deniz Kılıçlı.

BASKETBOL
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...