Ürdün’den mobil telefon yatırımı

- Güncelleme:
Ürdün’den mobil telefon yatırımı

Ekonomi Haberleri

TAG Global CEO’su Dr. Talal Abu Ghazaleh, Türkiye’de teknoloji yatırımı yapacaklarını açıkladı. Finansmanın tamamen kendilerine ait olacağını, mobil telefon üretimi gerçekleştireceklerini söyleyen Abu Ghazaleh “Türkiye’den bir firmayla lojistik için irtibattayız. Milyon doların üzerinde olacak” dedi.

HAMİDE HANGÜL'ÜN HABERİ

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Boğaziçi Zirvesi’ne Körfez ülkelerinden üst düzey katılım gerçekleşti. Zirve sırasında, dünyada 100 ofisi, 150 temsilcilikle, altyapı, teknoloji, eğitim, danışmanlık gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren Ürdün’ün en büyük kuruluşlarından TAG Global’in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Dr.Talal Abu-Ghazaleh, sorularımızı cevapladı.

Türkiye’de teknoloji yatırımı planladıklarını açıklayan Abu Ghazaleh, söz konusu yatırımın yeni bir yatırım olacağını, ortaklık şeklinde düşünmediklerini belirterek, “Bütün yatırım bize ait olacak. Mobil telefon üretim yatırımı olacak” dedi. Bunun için Türkiye’de bir şirketle iletişim hâlinde olduklarını da açıklayan Abu Ghazaleh, “Bu şirket, bize sadece lojistik destek sağlıyor. Onun dışında ortak bir yatırım olmayacak, finansman tamamen bize ait olacak” açıklamasında bulundu. Teknoloji yatırımı büyüklüğünün ne kadar olacağı konusunda Abu Ghazaleh, “Milyon dolardan fazla olacak…” demekle yetindi. Türkiye’de son dönemde turizmin de önemli fırsatlar barındırdığı değerlendirmesinde bulunan Abu Glazaleh, alt yapının da önemli olduğuna işaret etti. TAG Global, “TAG Phone” ve “TAG TAB” markalarıyla mobil cep telefonu ve tablet üretimi gerçekleştiriyor. 

ERDOĞAN’IN ROLÜ ÇOK DEĞERLİ

Zirve sırasında sorularımızı cevaplayan Ürdün Prensi el-Hassan bin Talal, Türkiye’nin Doğu-Batı arasında önemli bir bağlantı konumunda olduğuna işaret etti. Türkiye’nin bu konumunu çok iyi değerlendirdiğine işaret eden el-Hassan, ulaşım konusunda yapılan yatırımlara işaret etti. Türkiye’nin Suriye’den göç edenlere de kucak açtığının altını çizen el-Hassan, “Türkiye, misafirperverliğiyle milyonlarca muhtaç insanı ağırlıyor. Bu insanlık… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rolünü burada çok değerli buluyoruz” diye konuştu. 

Ünlü yatırımcı Mark Mobius, Covit-19 sonrasında kripto parala ilginin arttığını söyledi.Vergiden kaçınmak isteyenlerin kripto paralara başvurduğunu belirten Mobius, ülkeler arası milyarlarca dolarlık para transferi gerçekleştiğini söyledi. Mobius, bazı merkez bankalarının şimdiden kripto paraları kullanmaya başladığına işaret etti. Mobius yatırımcılara “Biz insanlara yatırım tavsiye ediyoruz, ancak düzgün şirketlere yatırım yapın” önerisinde bulundu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...