Sağlıkta ödemeler hakkaniyetli olacak

- Güncelleme:
Sağlıkta ödemeler hakkaniyetli olacak

Ekonomi Haberleri

Milletvekillerinin sorularını cevaplayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Aralık’ta yeni Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) fiyatlarının belirlenmesini yüzde yerine, maliyet üzerinden artış hesaplaması yapılacağını belirterek, bu uygulamanın sağlık sistemindeki ödemeleri hakkaniyetli hâle getireceğini söyledi.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin sorularını cevaplayan Bilgin, SUT fiyatlarının bugüne kadar hep yüzde bazında artırıldığını, bunun da bazı eleştirilere sebep olduğunu belirtti. SUT fiyatlarında ana öge olduklarını dile getiren Bakan Bilgin, “SUT fiyatlarında şimdi işlem bazında fiyat belirlemesi yapıyoruz. Bu konuda da bir Bilim Kurulu oluşturduk. Bir apandisit ameliyatı, diyelim ki 18 lira, yüzde 100 artırsanız ne olacak? Oysa bu ameliyatları, yapılan işlemleri ve kullanılan malzemeleri tek tek değerlendirmek ve onların fiyatlarını tek tek belirlemek gerekir; bu uzun çalışmayı bir yıl önce başlattım. Komisyondaki arkadaşlarımızla geçen hafta görüştüm, bitmek üzere. Bu aralık ayı içerisinde yeni SUT fiyatlarının belirlenmesini bu reel tabloya göre yapacağız. Yani yüzde, götürü bazlı bir artış yapmayacağız. O da sağlık sistemindeki ödemeleri hakkaniyetli hâle getirecek” dedi.

Kadınların iş gücüne katılımının arttıkça istihdama edilme oranlarının da arttığını kaydeden Bilgin, “2000’li yılların başında 6 milyon olan kadın çalışanlarımızın sayısı, bugün 9 milyon. Bunlar toplumsal değişimle ilgili” diye konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...