Ucuz Uzak Doğu işçiliği Bursa'nın rakibi olamaz

Ucuz Uzak Doğu işçiliği Bursa'nın rakibi olamaz

Ekonomi Haberleri

Hikmet Tanrıverdi, 'Hazır giyimde Çin'in yerini Tayland, Tayvan gibi ülkeler aldı. Ama sentetik ürünlerde Bursa'nın önüne geçemezler' dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), "Tekstilin Parlayan Yıldızı Bebe ve Çocuk Giyimi" konulu sektör zirvesini Bursa'da topladı. Zirveye Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, MÜSİAD Tekstil ve Deri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Yazıcı, Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Atalay, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Başkanı Hikmet Tanrıverdi ve LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük katıldı. Marka oluşturmanın kolay bir süreç olmadığını belirten Vahap Küçük, "Uzun bir yolculuk. Önemli olan sabır ve mücadele. Burada iyi bir vizyon olursa, iyi bir hedef belirlenirse, gayret sarf edilirse arzu edilen noktalara gidilebilir" diye konuştu. Hikmet Tanrıverdi, "Hazır giyimde şu an Çin'in yerini, daha ucuz işçilik maliyetleri olan Tayland, Tayvan, Myanmar gibi ülkeler aldı. 10 yıl sonra bu ülkelerin yerini de Afrika ülkeleri alacak. Ama sentetik ürünlerde Bursa'nın rakibi yok" dedi. Halil Atalay da şunları söyledi: "Türkiye'de son 10 yılda yaşanan ekonomik gelişme ve büyümeye paralel bizler de geliştik ve kendimizi sürekli yenilemeye çalışarak binlerce imalatçı meslektaşımızla bugünlere ulaştık. 500 milyar dolarlık ihracat hedefine katkı sağlamanın planını yapıyoruz." Vali Karaloğlu ise, "Bursa'yı, dünyadaki bebe-çocuk trendlerini belirleyen, çağdaş modern tasarımların yapıldığı bir kent olarak dönüştürmemiz gerekli" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...