Türkler dünyanın cıvatasını sıkacak

Düzenleyen:
Türkler dünyanın cıvatasını sıkacak

Ekonomi Haberleri

Bağlantı elemanları, kilit, el aletleri gibi birçok iş alanında kullanılan malzemeler için atağa kalkan İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği, bu yıl onlarca ülkeye çıkarma yaparak yerli ürünleri dünyanın dört bir yanına ulaştıracak

FİKRET ÇENGEL Stuttgart

Dünya ekonomilerinde yaşanan sıkıntılara rağmen, “bağlantı elemanları, kilitler, bina donanımları, el aletleri ve mobilya aksesuarlarını” kapsayan BAKİEL sektörü, 2016 yılını 1 miyar 277 milyon dolar ihracatla tamamladı. İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği’nin çatısı altındaki 41 sektör firması, 2017’de de iş hacmini artırmak için Almanya’nın Stuttgart kentinde düzenlenen ‘Fastener Fair’de gövde gösterisi yaptı.
İHRACAT ARTIYOR
İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği BAKİEL Komitesi Başkanı Çetin Tecdelioğlu “2016 yılı Ocak-Şubat dönemine göre ihracatımızı yüzde 7 artırdık. Bu yıldan da umutluyuz. İhracat yaptığımız ilk 10 ülke arasında Almanya, Rusya, İran, ABD, Romanya, Fransa, Irak, İspanya, Türkmenistan ve İngiltere bulunuyor. Fastener Fuarı; otomotiv, inşaat, enerji gibi çok geniş sektörler için bağlantı ve sabitleme elemanları teknolojisi konusunda, bize ürün ve hizmetlerimizi sergileme fırsatı sundu. Burada mühendisler, alıcılar, satıcılar ve distribütörlerin de içinde bulunduğu yüksek nitelikli profesyonel hedef kitleye ulaştık. İhracat yaptığımız ülkelerin dışında da önemli lokasyonlarla ilk defa temas sağladık. Türk bağlantı elemanlarının, dünyanın her noktasına ulaşması için elimizden geleni yapacağız” dedi.
TANITIM HAMLESİ
BAKİEL Komitesi’nin ocak-şubat ihracat rakamlarının sektör için umut verici olduğuna vurgu yapan İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Rıdvan Mertöz ise “Sektöre yönelik bu yıl iki önemli fuara katılım sağlıyoruz. Ayrıca 45 firmadan oluşan küme ile; Güney Kore, Meksika, ABD, Fransa, ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne heyet çıkarması hedefliyoruz. 2017 yılı, BAKİEL komitemiz için dünya çapında bir tanıtım yılı olacak” şeklinde konuştu. 

OLUMSUZ ALGI İLE TOPYEKÛN MÜCADELE

Türk ürünleriyle ilgili yurt dışında oluşturulmaya çalışılan olumsuz algıya izin verilmemesi gerektiğini vurgulayan Çetin Tecdelioğlu “Karşı kampanyanın tek elden yönetilmesi gerekiyor. Ürün kalitemiz, dünya ile rekabet edebilecek seviyede. Kendimizi iyi anlatabilmeliyiz. Bu süreç; şirketler, birlikler ve devlet eliyle koordine edilmeli” dedi.

Mustafa Koç, yerli ürünleri teşvik etti

İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği, kamu alımlarında yeterince yerli ürün kullanılmadığından şikâyetçi... Birlik, TOKİ’nin işleri başta olmak üzere birçok taahhüt projesinde, yerli ürün kullanımının mecburi hâle getirilmesini istiyor. Çetin Cıvata’nın yöneticisi olan Mustafa Tecdelioğlu, “Yüksek kalitede üretim yapıyoruz. İhracatımızın yüzde 90’a varan kısmı AB ülkelerine gerçekleşiyor. Bu, ürünlerimizin ne kadar kaliteli olduğunu gösteriyor. Yüzlerce alana hitap ediyoruz. Cıvatanın, somunun, kilidin olduğu her yerde biz varız. Özellikle otomobil sektöründe, Mustafa Koç’un desteği ile yerli üretime ağırlık verildi. Bugün Fiat ve Ford ürünlerinde yerli bağlantı elemanları kullanılıyor. Türkiye’de diğer otomobil fabrikaları da yerli üretimi teşvik edecek alımlar yapmalı” diye konuştu.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...