'Dünyayı hiç görmemişiz'

Düzenleyen:
'Dünyayı hiç görmemişiz'

Ekonomi Haberleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımıyla “İnternette Hayat Kolay” projesi geçen hafta Kars’ta tanıtıldı.

Ahmet Aydemir KARS

Kars’ta ‘’İnternette Hayat Kolay’’ mobil uygulaması tanıtımında konuşan Bakan Arslan, ‘’İnsanlarımız bilgisayar okuryazarı olsunlar ama bununla yetinmesinler. Aktif olarak kullansınlar.’’ dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımıyla Kars’ta, ‘’İnternette Hayat Kolay’’ projesi tanıtıldı.
Türk Telekom, Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Derneği, ‘’İnternette Hayat Kolay’’ (İHK) projesi için el ele verdi.  Proje kapsamında 300 gönüllü eğitmen, 35 yaş ve üstü bireyleri internetle tanıştırıyor. Bu zamana kadar 23 bin kişiye ulaşan gönüllüler, 3 yılda 300 bin kişinin internet okuryazarı olmasını hedefliyor.


CUMA ÇIKIŞI VE KADIN GÜNLERİNDE İNTERNET EĞİTİMİ
Üç sene önce Şanlıurfa’da başladığı gönüllü eğitmenlikte, daha önce internetle işi olmamış binden fazla kişiye internet eğitimi verdiğini söyleyen Şengül Bayık, ‘’Proje sayesinde binlerce insanı yeni bir dünya ile tanıştırıyoruz. 35 yaş üstü yetişkinlere; e-devlet,  online randevu, online bankacılık, online alışveriş, sosyal medya, görüntülü konuşma ve güvenli internet kullanımını öğretiyoruz. Eğitimleri bazen kıraathanelerde, bazen altın günlerinde, yolcu otobüslerinde, Cuma namaz çıkışlarında, parklarda ve bahçelerde olmak üzere mümkün olan her yerde ve her zaman gerçekleştiriyoruz. Bu projede gönüllülük esasıyla ücret almadan yaşadığımız yerelin kalkınması için çalışıyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 23 bin kişi, bu proje sayesinde  bilgisayar okuryazarı haline geldi. Bin kişiden fazlasına kendim eğitim verdim. Hedefimiz ise 2017’nin sonuna kadar 30 bin kişiyi internet ile tanıştırmak. Ancak Türk Telekom’un yeni geliştirdiği mobil uygulama ile birlikte sanırım milyonlara ulaşmamız daha kolay olacak. ‘’ dedi.

FATMA TEYZE OĞLUNU INSTAGRAM’DAN TAKİP EDİYOR 
Türk Telekom’un İHK projesinin reklam filminde de rol alan 66 yaşındaki Fatma Özcan, İstanbul’da fotoğrafçılık yapan oğlunun çektiği fotoğrafları Instagram’dan takip ediyor.  Özcan, ‘’Dünyanın her yerini gezme şansım yok. Ama oğlum fotoğraf çekiyor, ben de onun çektiği profesyonel fotoğrafları özellikle takip ediyorum. 8 çocuk annesi bir ev kadınıyım. Bu yaşımdan sonra proje kapsamında bana ulaşan gönüllüler sayesinde internet kullanmayı öğrendim. Çocuklarım gurbette ve ben onlarla görüntülü olarak konuşuyorum. Yemek tariflerine, örgü örneklerine artık internetten bakıyorum. Daha önce internetten haberimiz yoktu. Bizim gözümüz kapalıymış, biz dünyayı hiç görmemişiz ve hatta uyuyormuşuz. Bundan sonra inşallah, internetti daha aktif kullanacağım’’ dedi.

'Dünyayı hiç görmemişiz'

BAKAN ARSLAN: ‘’HEDEFİMİZ BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞINI ARTIRMAK’’
Projenin tanıtımında konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ‘’Değerli arkadaşlar; lütfen bu burada sınırlı kalmasın, sizler de erişebildiğiniz bütün arkadaşlara interneti anlatın. Bugün bu imkanlar sunuluyorsa bu imkanlardan yararlanalım. Bu imkanlar çevremize de anlatalım. Başbakanımızın bakanlığının döneminde şöyle bir derdi vardı. Geçmişte insanımızın okuryazar olmasıyla ilgili bir mücadelemiz vardı. Allah’a şükür çok önemli bir noktaya geldik. Orta öğretime kadar eğitim zorunluluğuyla herkesi o noktaya taşıdık. Şimdi, lisede eğitimi zorunlu hale getirerek herkesi bu noktaya taşıdık, bu bir başarıdır. Ama bir de bilgisayar okuryazarlığı olsunlar diye bir mücadelemiz vardı. Ama artık onunla yetinmiyoruz. Diyoruz ki; internet okuryazarı olsunlar ama okuryazar olmakla yetinmesinler. Aktif olarak kullansınlar. Hayatın içinde olsunlar çünkü internetin bilişim teknolojilerinin girmediği alan yok.  O yüzden bu hedef doğrultusunda BM Kalkınma Programına, Habitat’a ve Türk Telekom’a verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.  Türk Telekom, 2006 yılında Başbakanımız bakanken Digor’a geldiğimizde orada lise yoktu. Bir yatılı bölge okulu yaptılar, tamamen Telekom kaynaklarıyla ve çok da önemli bir okul yaptılar. Ve o gün biliyorum ki, sadece Digor’la kalmadılar Türkiye’nin birçok yerinde okul yaptılar. Üstelikte her türlü imkanlara sahip olan okullar inşa ettiler. Türk Telekom’un da burayla sınırlı kalmamasını buradan istiyoruz. ‘’İnternetle Hayat Kolay’’ uygulaması çok başarılı uygulamadır. İnşallah, yakın zaman içerisinde duyurduğumuz, ‘’Ucuz internet’’ projesiyle beraber, internetin nimetlerinden daha çok faydalanacağız.’’ dedi.


‘’İNTERNETLE HAYAT KOLAY’’ ARTIK MOBİLDE
‘’WhatsApp’ta görüntülü arama, internetten nasıl yemek tarifi izlenir, Facebook’ta yorum yapmak ve Youtube’da arama yapmak’’ gibi birçok konu hakkında eğitici videoları içinde barındıran uygulama ile birlikte, kullanıcılar interneti daha aktif kullanacak. 
Programın ardından Bakan Arslan, Fatma Özcan’a akıllı bir telefon hediye etti. Özcan ise kendi fotoğrafının yer aldığı bir tabloyu bakana takdim etti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...