Türkiye’nin gıda stokları yeterli

Türkiye’nin gıda  stokları yeterli

EKONOMİ Haberleri

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, stokların yeterli olduğunu söyledi. “Türkiye’nin gıda stoğuyla ilgili hiçbir problemi yok” diyen Bakan Pakdemirli, şunları kaydetti:

11 Mart’tan itibaren geçen yılın aynı dönemine göre alışverişlerde yüzde 60-70 artış görünüyor. Vatandaşımız evde de olsa tüketilecek oran belli. Stoklanan kalemleri daha fazla tüketemeyecekler sonuçta. Kimse endişe etmesin. Et, süt, hububat kısmında her kısımda stoklar yeterli. Balıkta da 1 milyar doların üzerinde ihracat yapan ülkeyiz. Yetiştiricilik ve avcılıkta eksik yok. Protein kaynaklarında eksik yok. Görürsek, tedbirleri alırız. Et, süt, makarnada eksik yok. Market raflarına gerekli takviyeler yapıldı. Et Süt Kurumu depoları yeterli. Soğan, patates miktarı yeni ürün dönemine kadar yeterli. Fahiş artışlarda müdahalesini yaparız.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...