Türkiye'nin altın rezervi 5-6 bin ton

- Güncelleme:
Türkiye'nin altın rezervi 5-6 bin ton

Ekonomi Haberleri

Özcan Halaç, 'Altın işi çok masraflı. Türk yatırımcıları fazla cesaret edemediği için bu yatırımlar genelde yabancılar tarafından yapılıyor' dedi

Özcan Halaç, "Altın işi çok masraflı. Türk yatırımcıları fazla cesaret edemediği için bu yatırımlar genelde yabancılar tarafından yapılıyor" dedi. nbsp;İstanbul Altın Rafinerisi Başkanı Özcan Halaç, Türkiye'nin altın madenciliği konusunda son zamanlarda çok geliştiğini belirtti. Türkiye'nin yaklaşık 150 ton altın ithal ettiğini ve bunun 6-7 milyar dolar ettiğini ifade eden Halaç, şunları söyledi: "Türkiye'de geçen sene 29.5 ton altın çıkarıldı. Bu, zamanında çıkarılıp, altın madenciliği zamanında teşvik edilseydi, dış ticaret açığımız bu kadar olmazdı. Özellikle hükümetin işin arkasında durmasıyla altın madenciliği işlemeye başladı. Şu anda 5 tane altın madeni, 3 binden fazla istihdam var. Ancak bazı sıkıntılar da var. İzin almada yaşanan sıkıntılar var. Maden sahalarının ihalesi durdurulmuş durumdadır. Bu nedenle madencilik firmalarının sıkıntıları var. Türkiye'deki altın madenciliğinin geliştirilmesi lazım. Türkiye'de tespit edilmiş 700 ton civarında altın rezervimiz var. Tahmini ise 5-6 bin ton civarında deniliyor. Altın çıkartma işi çok masraflı. Türk yatırımcıları fazla cesaret edemediği için bu yatırımlar genelde yabancılar tarafından yapılıyor" diye konuştu. Altının güvenli liman olma özelliğini her zaman koruyacağını da söyleyen Halaç, şöyle devam etti: "Para basılmasının enflasyon oluşturacağı korkusu altını çıkardı. İlk düşüşte Güney Kıbrıs 'belki altın satabilirim' dedi. ABD Merkez Bankası'nın açıklaması da bunda etkili oldu. Bana sorarsanız altındaki kemik kırıldı, tedavisi uzun sürecek."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...