Türkiye'de İş Dünyası, sektörü masaya yatırdı: İstanbul turizmde hızlı yükselecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye'de İş Dünyası, sektörü masaya yatırdı: İstanbul turizmde hızlı yükselecek

Ekonomi Haberleri

Dünya kongre turizminde 23’üncü sırada olan İstanbul’un hızla yukarı tırmanacağı ifade edilirken, sektör temsilcileri “İstanbul’un taksi ve trafik problemi çözülmeli, sektöre ara eleman sağlayacak adımlar atılmalı” görüşünde birleşti...

Çok önemli bir turizm ülkesi olan Türkiye’de sektöre yatırım artıyor. Ülkenin en önemli grupları turizme yatırım yaparken, sivil toplum kuruluşları da dört mevsimin yaşandığı ülkemizde gastronomiden kültür turizmine, inanç turizminden spor turizmine kadar her dalda önemli programlar yaparak yüksek gelirli turist akışının artarak devamını hedefliyor.

Türkiye’nin gelirlerine çok büyük katkı yapan turizmde atılması gereken adımlar, sürdürülebilirliğe katkı ve devletten beklentiler Türkiye’de İş Dünyası dergisinin bu ayki sayısında masaya yatırıldı. Turizmi konu alan derginin lansmanında ise sektörün önde gelenleri görüşlerini paylaştı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç’in ev sahipliğinde düzenlenen buluşmada ‘hoş geldiniz’ konuşmasını Türkiye’de İş Dünyası dergisi Genel Yayın Yönetmeni Celal Toprak yaptı. Toprak, İTO’ya teşekkür ettiği konuşmasında, sektörün sorunlarını masaya yatırmayı amaçladıklarını ifade etti.

36 KONGRE İSTANBUL’DA

Derginin ‘Kapak Söyleşi’ bölümüne de konuk olan Avdagiç, İTO olarak İstanbul’un kongre kenti olması konusundaki çalışmalara ağırlık verdiklerini belirterek “Bu alanda İstanbul’un büyük bir sıçrama yapmasına katkı sağladık. Sözgelimi 2022’de İstanbul’da katılımcı sayıları 300 ile 5 bin arasında değişen 58 uluslararası kongre ve toplantı organize edildi. 2023’te ise İstanbul’a kazandırdığımız ve destek verdiğimiz, katılımcı sayıları 300 ile 25 bin arasında değişen 36 uluslararası kongre şehrimizde gerçekleşecek” dedi.

Avdagiç, İstanbul’un kongre turizmi sıralamasında 2022’de dünya 23’üncüsü olduğunu hatırlattı ve bu sıralamada yukarı çıkışın hızlı olacağını beklediklerini söyledi. Avdagiç ayrıca İhlas Medya Grubu tarafından yayınlanan ve kısa sürede yüksek tiraja ulaşan Türkiye’de İş Dünyası dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Toprak ve emeği geçenleri kutladı.

SEKTÖRE KATKI TEŞEKKÜRÜ

Dedeman Yönetim Kurulu Başkanı Banu Dedeman, Gürok Başkan Vekili Esin Güral Argat, TÜROB Başkanı Müberra Eresin, İTO Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Yaşık, Green Park Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, Tatilsepeti Başkanı Kaan Karayel, Tatilbudur CEO’su Onur Otruş, Sürdürülebilirlik Akademisi Başkanı Murat Sungur Bursa, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Taş, Wow İstanbul Genel Koordinatörü Ziya Cihan, Bilet Dükkanı’ndan Çağdaş Çakmakçı, Setur Genel Müdür Yardımcısı Koray Küçükyılmaz, Mata Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kuruoğlu, İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu Genel Müdürü Cemil Hakan Kılıç’a, sektöre katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

Türkiye'de İş Dünyası, sektörü masaya yatırdı: İstanbul turizmde hızlı yükselecek

MÜBERRA ERESİN: DÜNYA İLE YARIŞTAYIZ

Sektörü hareket ettirmede önemli rolü olan Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin “Türkiye ilk defa gastronomi ve turizmde dünya ülkeleriyle yarışır hâle geldi. Artık Türkiye’de Michelin Yıldızlı restoranlar var. Bu alanda kısa sürede daha da iyi bir duruma geleceğiz. İstanbul’da şu an yaklaşık olarak 3 bin otel var. Ancak ne yazık ki Mardin ve benzeri şehirlerde otel sayısı kısıtlı. Biz yatırımcıları bu şehirlerimize yatırıma davet ediyoruz. Çünkü kapasite var, talep çok ama otel yok” dedi.

Türkiye'de İş Dünyası, sektörü masaya yatırdı: İstanbul turizmde hızlı yükselecek

BANU DEDEMAN: TRAFİK VE TAKSİ DERT

Dedeman Hotels International Yönetim Kurulu Başkanı Banu Dedeman da konuşmasında İstanbul’un trafik ve taksi derdine çare bulunması çağrısında bulundu. Dedeman “İstanbul hepimizin göz bebeği ancak trafik ve taksi konusunda sancılarımız var. Şu anda güzel gelişmeler var ancak yetkililerin daha kapsamlı çalışma yürütmesi gerekiyor” diye konuştu.

MURAT SUNGUR BURSA: DEPREM KORKUTTU

Muhtemel depremlerin büyük engel olduğunu söyleyen Sürdürülebilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sungur Bursa “İstanbul’da risk malum. Bu anlamda yapılması gerekenler bir paket haline getirilmeli ve bu konuda ayrıca çalışılmalıdır. Çünkü deprem öncesinde harcanan 1 dolar deprem sonrası oluşacak olan 12 dolarlık hasarın önüne geçer” dedi.

Nalia Karadeniz Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tarakçı da turizmde ara eleman konusu çözülmeden sonuca ulaşılamayacağını dile getirdi.

Türkiye'de İş Dünyası, sektörü masaya yatırdı: İstanbul turizmde hızlı yükselecek

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...