Türk tipi perakende Harvard’da ders oldu

Düzenleyen:
Türk tipi perakende Harvard’da ders oldu

Ekonomi Haberleri

Türkiye perakende sektörünün lideri BİM’in başarısı ve iş modeli dünyanın en saygın ve ünlü üniversitelerinden Harvard Business School’da MBA öğrencileri için ders konusu oldu.

Öğretim Üyesi Michael Chu ve Araştırma Görevlisi Gamze Yucaoğlu tarafından hazırlanan BİM raporu, 10 Mart’ta MBA dersinde sunuldu. Derse katılan BİM İcra Kurulu Üyesi Haluk Dortluoğlu, sunumdan sonra öğrencilerle sohbet ederek sorularını cevaplandırdı. Harvard Business School tarafından hazırlanan raporda BİM’in istikrarlı bir büyüme gösterdiği ve bunu da kurulduğu 1995 yılından bu yana kullandığı iş modeline bağlı kalarak başardığı anlatıldı. Güçlü rakiplere rağmen BİM’in liderliği bırakmadığı vurgulanan raporda, şirket yöneticilerinin açıklamalarıyla BİM’in gelişimi aktarıldı. Raporda BİM’in iş modeli, örgütlenmesi, özel markalı ürünleri, şube sayısındaki güçlü artış ve Türkiye dışındaki faaliyetlerinin yanı sıra mali tabloları da kapsamlı bir şekilde sunuldu. Raporun sonunda yeni bir format uygulaması olarak File mağazalarının açılışına ve burada benimsenen yeni mağaza konseptine de yer verildi. Haluk Dortluoğlu,  “BİM’in başarısının ve iş modelinin dünyanın en saygın okullarından birinde ders konusu olmasından gurur duyduk. Bu ders sadece ticari başarıya değil, sosyal açıdan oluşturulan değere de odaklanıyor. BİM’in işini yaparken topluma sunduğu değerin akademik dünyanın dikkatini çekmiş olmasından mutluluk duyduk” dedi. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...