Türk Telekom'da hedef, dünyaya teknoloji transferi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türk Telekom'da hedef, dünyaya teknoloji transferi

Ekonomi Haberleri

Yılın ilk 9 ayında 3 milyar 124 milyon liralık net kâra imza atan Türk Telekom’un CEO’su Ümit Önal “Teknolojide dışa bağımlılığı bitirecek adımlar atıyor, yatırım yapıyoruz. Yerli ve millî teknoloji hamlemizi hızlandırıyoruz. Yerli markalarımızı öne çıkaracağız” dedi.

CANAN ERASLAN'IN HABERİ

Türk Telekom, ocak-eylül dönemini kapsayan üç çeyrekte 32 milyar 755 milyon TL gelir elde etti, yıl sonuna dair finansal öngörülerini yukarı doğru revize etti. Türk Telekom Grubu’nun ilk 9 aylık verilerini, Taksim Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) düzenlenen toplantıda açıklayan Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, konsolide gelirlerini yüzde 34,2 artırdıklarını, 52,8 milyona yükselen abonesiyle 2022’nin 9 aylık döneminde 3 milyar 124 milyon liralık net kâra imza attıklarını, 389 bin kilometreye ulaşan fiber ağla birlikte 11,2 milyon fiber abone sayısına ulaştıklarını söyledi.

Türk Telekom’un toplam abone sayısının, büyük katkı mobilden gelmek üzere 52,8 milyona ulaştığını, son 12 aylık net abone kazanımının 1,4 milyon olduğunu söyleyen Önal, oldukça başarılı geçen üç çeyreğin yatırım ve büyüme hedefiyle ilerlediklerini dile getirdi. Önal “Sayın Cumhurbaşkanı’mız ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu dâhilinde bilgi ve iletişim teknolojileri alanında sürdürülebilir yerli ve millî ekosistemin geliştirilmesini stratejik hedef olarak ortaya koydu. Biz de Cumhurbaşkanı’mızın altını çizdiği ‘çağı yakalamaya çalışan ülke değil, çağa yön veren ülkeye giden yolculuk içinde olduğumuz’ söylemini benimseyerek yenilikçi teknolojileri, yerli ve millî üretim hamlesiyle hayata geçiriyoruz. Türkiye’nin yerli ve millî yazılım ve donanımlar ile 5G ve ötesi teknolojileri üreten, dünyaya ihraç eden ülke vizyonuna katkı sunmaya devam ediyoruz. Bu eksende teknolojide yatırımlarımızla Türkiye Yüzyılı’na bugünden hazır olduğunuzu ifade etmek isterim” diye konuştu.

7 MİLYAR 83 MİLYON TL YATIRIM

Yılın ilk 9 ayı itibarıyla 7 milyar 83 milyon liralık yatırım yaptıklarını, fiber ağlarının 389 bin kilometreye yükseldiğini, 2023’ün hissedar ve yatırımcıların beklentilerini karşılayacak adımları atarak yatırım yılı olacağını ifade eden Ümit Önal “Avrupa’nın eve kadar fiber internet sağlayan ilk üç ülkesinden biriyiz. Her 100 binanın 96’sında eve kadar fiberi gerçekleştirmiş durumdayız. Turistik yörelerde bunu dört katına kadar çıkarıyoruz. Sahil şeridine turizm ülkesi olmamız dolayısıyla ekstra yatırım yapıyoruz” ifadesini kullandı.

Teknolojide dışa bağımlılığı bitirecek her tür çalışmayı millî görev olarak gördüklerini, grup şirketlerinden Argela ve Silikon Vadisi’ndeki iştiraki Netsia ile dünya için teknoloji ürettiklerini söyleyen Önal, önümüzdeki dönemde Türk Telekom’un yerli sosyal medya platformu ve arama motorlarında yeni bir döneme gireceğini, kullanıcı sayısının artırılmasına dair adımlar atacaklarını dile getirdi. 

Türk Telekom'da hedef, dünyaya teknoloji transferiTürk Telekom CEO'su Ümit Önal

MOBİLDE YABANCI SAYISI KATLANIYOR

Türkiye’de rekorlar kıran, hedefleri altüst eden turizm rakamları, mobil operatörlerin gelirlerinde de kendini gösterdi. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal “Genel anlamda turist pazar payımız arttı. Bu sene mobil yabancı müşterimiz geçen çenenin kat kat üzerinde ve son derece rekabetçi bir noktadayız” dedi.  

İLLEGAL ARAMALARLA MÜCADELE EDİYORUZ

İllegal aramalarla ilgili sürekli bilgilendirme SMS’leri gönderdiklerini anlatan Önal “Ev ve iş yeri interneti kullanan abonelerimizi sadece 444 0 375 numaralı hattımızdan arıyoruz. Başka hiçbir hattan arama yapmıyoruz. Türk Telekom adını kullanan aramalara itibar edilmemesini ifade ediyorum” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...