Türk Telekom yetkilisi açıkladı: Deprem bölgesinde 29 jeneratör çalındı, iletişim aksadı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türk Telekom yetkilisi açıkladı: Deprem bölgesinde 29 jeneratör çalındı, iletişim aksadı

Ekonomi Haberleri

Kahramanmaraş depremlerinin ardından bölgede yaşanan haberleşme sıkıntısına değinen Türk Telekom yetkilileri, afet alanında 29 jeneratörün çalındığını, kalan baz istasyonlarının kesilme nedeninin ise enerji kesintisi olduğunu belirttiler.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Türk Telekom Kurumsal Risk ve İş Sürekliliği Başkanı Ali Gürsoy, deprem sonrasında bölgede yaşanan haberleşme sıkıntısında, baz istasyonlarının yıkılması ve enerji hatalarının zarar görmesinin yanı sıra jeneratörlerin çalınmasının da etkili olduğunu söyledi. Bölgede Türk Telekom'a ait 29 jeneratörün çalındığını belirten Gürsoy, "Deprem bölgesinde yıkım, trafik sıkışıklığı ve hava şartları kaynaklı yolların tıkanması ve sahalara erişilememesi, seyyar jeneratörlerin ağır olması nedeniyle vinç ve araç ile taşınması ihtiyacı doğdu. Afet sonrası cadde sokakların kapalı olması nedeniyle jeneratörler insan gücüyle taşınmıştır. Normal sürece göre 2-3 kat fazla insan gücüne ihtiyaç duyuldu" dedi.

SİNYAL KESİNTİLERİ ENERJİ SIKINTISINDAN KAYNAKLANDI

Türk Telekom Destek Hizmetleri ve Satın Alma Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Beytur da afet yaşanan sinyal kesintilerinin enerji sıkıntısından kaynaklandığını ifade etti.

Beytur, "Türk Telekom şebekede herhangi bir kesinti, daralma, yavaşlama, müşterinin aldığı servis kalitesini etkileyecek herhangi bir problem yaşanmadı, problemin temel kaynağı baz istasyonları kısmından kaynaklanıyor. Baz istasyonlarının ise depremde sadece 75 tanesi (yüzde 4’ü) kesildi. Kalan baz istasyonlarımızın kesilme nedeni ise enerji kesintisi. Enerji kesintisinin bu kadar uzun sürdüğü coğrafyada doğal olarak servis veremedik. Ekipmanlarımız, kapasitemiz ayaktaydı" açıklamasında bulundu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...