Türk müteahhitlik sektörü bir rekora imza attı

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Türk müteahhitlik sektörü bir rekora imza attı

Ekonomi Haberleri  / İHA

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, dünyada ikinci sırada yer alan Türk müteahhitlik sektörünün bir rekora imza attığını açıkladı

Bakan Çağlayan, yazılı bir açıklama yaparak, Türk müteahhitlerini başarılarından dolayı kutladı. Türk müteahhitlik sektörünün dünyada ikinci sırada bulunduğuna işaret eden Çağlayan, "Müteahhitlik sektörümüz her geçen gün başarılarına başarı ekliyor. Müteahhitlik sektörümüzün 2013 yılının ilk altı ayında üstlendikleri projelerin bedelleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70 artarak 11,6 milyar dolar seviyesine ulaştı. 2013 yılının ilk altı ayında üstlenilen 114 proje ile birlikte Türk firmalarının bugüne kadar üstlenmiş oldukları 7 bin 141 projenin toplam değeri 250,9 milyar dolar olarak oldu. 2013 yılında Güney Sudan'da üstlenilen proje ile birlikte müteahhitlik sektörümüzün proje üstlendiği ülke 101'e ulaştı. Dünyayı inşa eden müteahhitlik sektörümüz tam gaz hedeflerine ilerliyor" dedi.Müteahhitlik sektörünün 2012 yılını 27,2 milyar dolarlık proje değeri ile en fazla proje üstlendikleri yıl olarak rekorla kapattıklarını anımsatan Çağlayan, "2012 yılının ilk altı aylık döneminde müteahhitlik sektörümüzün yurt dışında üstlendikleri 96 projenin toplam değeri 6,9 milyar dolardı. 2013 yılının ilk altı ayında firmalarımızca yurt dışında üstlenilen projelerin değeri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70 gibi rekor bir artışla 11,6 milyar dolar seviyesine ulaştı. Müteahhitlik firmalarımızın 2013 yılının ikinci yarısında da bu performansı göstereceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Türk müteahhitlerin 2013 yılında en fazla iş üstlendikleri ülkeler arasında ilk sırada Türkmenistan'ın yer aldığını ifade eden Çağlayan, bu ülkeyi Rusya Federasyonu, Azerbaycan, Kazakistan ve Irak'ın takip ettiği bilgisini verdi. Türkmenistan'da yılın ilk altı ayında üstlenilen projelerin bedellerinin 2012 yılının tamamında üstlenilen proje bedelleri seviyesini yakaladığını vurgulayan Çağlayan, şöyle devam etti: nbsp;
"Bu da müteahhitlik sektörümüz için Türkmenistan'ın gözde bir ülke olduğunu gösteriyor. 2013 yılının ilk altı aylık süresinde Türkmenistan'da üstlenilen 28 projenin toplam değeri 4,8 milyar dolar seviyesine ulaştı. 2013 yılında üstlenilen projeler arasında, bir Türk firmasınca yurt dışında tek başına üstlenilen en büyük proje Aşkabat Havaalanı projesidir. Bunun yanı sıra Azerbaycan'da bugüne kadar üstlenilen en büyük proje olan Bakü Olimpiyat Stadı projesi, Kazakistan'da üstlenilen Bakır İşleme Fabrikası projesi ve Kuveyt'te üstlenilen Liman Projesi yüksek proje değerleri ve nitelikleriyle ön plana çıkmaktadır. Ayrıca, Libya'da üstlenilen 200 milyon değerindeki Elektrik Santrali projesi Türk müteahhitlik firmaları tarafından bu ülkede tekrar büyük projeler üstlenilmeye başlandığını göstermesi açısından büyük önem taşımaktadır. Dünyayı inşa eden müteahhitlik sektörümüzün, geçen yıl olduğu gibi bu yılda başarılarına başarı ekleyeceklerine inanıyor, başarılarının devamını diliyor, sektörümüzü tebrik ediyorum."
Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...