Almanya, artan doğum oranına sevinemedi

/ Kaynak: CHA
Almanya, artan doğum oranına sevinemedi

DÜNYA Haberleri  / CHA

Almanya'da doğum oranlarındaki artışa rağmen, ülkede ölümlerin artması ve yüksek yaş ortalaması demografik yapı için kaygılandırıyor.

Almanya'da 2012 yılında dünyaya gelen bebek sayısında bir önceki yıla göre 1,6 oranında artış kaydedildi. Doğum oranlarındaki artışa rağmen, ülkede ölümlerin artması ve yüksek yaş ortalaması demografik yapı için kaygılandırıyor. nbsp;Almanya'da 2012 yılında doğum oranları arttı. Geçen yıl Almanya'da 674 bin bebek dünyaya geldi. Bir önceki yıla göre 11 bin fazla çocuğun dünyaya geldiği Almanya'da doğum oranlarında 1,6 oranında artış kaydedildi. 2011'de doğum oranı gerilemiş, 2010'a kıyasla 15 bin daha az çocuk dünyaya gelmişti. nbsp;Almanya'nın Bavyera Eyaleti'nde de dünyaya gelen çocuk sayısı son altı yılın en yüksek seviyesine yükseldi. Bavyera İstatistik Kurumu'nun verilerine göre 2012 yılında 107 bin bebek doğarken, bu sayı bir önceki yıldan da 3 bin 400 daha fazla. nbsp;Ülkede doğum oranıyla birlikte ölüm oranı da arttı. 2012 yılında Almanya'da ölenlerin sayısı 870 bin olarak açıklandı. Bu sayı bir önceki yıla oranla yüzde 2'lik bir artış demek. 2011'de doğumlarla ölümler arasındaki fark 190 binken bu fark 2012'de 196 bine yükseldi. Ölümlerdeki artışların doğumlara göre fazla ve ülkedeki yaş ortalamasının yüksek olması ülkenin demografik yapısı için kaygı verici olarak nitelendiriliyor.
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...