Türk lirası 2017’nin ilk çeyreğinde değerlenir

Düzenleyen:
Türk lirası 2017’nin ilk  çeyreğinde değerlenir

Ekonomi Haberleri

Ekonomistler, son dönemde gelişen ülke para birimlerinin dolar karşısındaki diğer kaybına paralel volatilitesini artıran Türk lirasında önümüzdeki dönemde rahatlama öngörüyor.

London Capital Group (LCG) Piyasa Stratejisti İpek Özkardeşkaya, yıl sonuna doğru uluslararası piyasalarda sakinleme beklediklerini söyledi. Türk lirası üzerindeki baskının önümüzdeki dönemde hafifleme olasılığının olduğunu belirten Özkardeşkaya, “OHAL’den çıkış, başkanlık referandumu için tarihin belirlenmesi ve Merkez Bankasının aldığı tedbirler dahilinde, Türk lirasında bir rahatlama görebiliriz” dedi. TD Securities Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Christian Maggio ise bu yılın sonu için dolar/lira kurunun 3,50 seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiğini, fakat önümüzdeki dönemde liranın dolar karşısında bir miktar değer kazanabileceğini belirtti. Maggio “2017’nin ilk çeyreğinde 3,35 civarına doğru bir düşüş bekliyoruz. Diğer faktörlerin aynı kalması hâlinde OHAL’den çıkış Türk lirası için pozitif olur” değerlendirmesinde bulundu. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...