Turizmciye 3 güzel haber

Düzenleyen:
Turizmciye 3 güzel haber

Ekonomi Haberleri

Darbe girişimi sebebiyle kamu personeline getirilen izin yasağının kaldırılması, turizmcileri sevindirdi.

Turizmciler, erken rezervasyon dönemindeki indirimlerin tekrar uygulanmayacağını ifade ederken, yeni bir kampanya için çalışma başlattıklarını da vurguladı. TÜROFED Başkanı Osman Ayık, memura izin yasağı döneminde yüzde 10'a varan iptaller alındığını belirterek, "Yaklaşık 300 bin kişi seyahatini iptal ettirdi. Kamu personeline indirim için otellerle görüşmeler yapıyoruz" ifadesini kullandı. Ayık, "Cumhurbaşkanımızın Rusya seyahatiyle bu yıl 500 bin Rus turist gelmesini bekliyoruz. Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması, memurların izin yasağının kaldırılması, sektörümüze 3 büyük müjde olarak geldi" dedi. Ayık, "2014 yılında 4.5 milyonun üzerinde Rus turist misafirimiz vardı. Bu yılın ilk 6 ayında 180 bine kadar indi. Ciddi kayıp var. Bu sene Charter seferleri başladığında, yılın kalanında en az 500 bin Rus turisti ağırlarız. Ama esas 2017 önemli” dedi.

İRANLI TURİSTİN TÜRKİYE YOLU AÇILDI

Türkiye'de yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminden sonra İran tarafından seyahat acentelerine konulan tur bilet satış yasağı kaldırıldı. Yasağın kaldırılmasının artından iki ülkeden de karar açıklaması geldi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "İran Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye'ye tur satış izni 31 Temmuz 2016 tarihi itibariyle açılmıştır" denildi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...