Turizmciler KDV’de indirim vergide 2 yıl öteleme istiyor

Düzenleyen:
Turizmciler KDV’de indirim vergide 2 yıl öteleme istiyor

Ekonomi Haberleri

Son 2 yıldır zor bir dönem yaşayan turizm sektörü, KDV indirimiyle nefes almak istiyor.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) yönetim kurulu üyesi Engin Şahin, turizm sektörünün canlanması için tek ve düşük tutarda KDV uygulaması talep ettiklerini söyledi. Şahin “Şu anda konaklamada yüzde 8, yeme-içme ve ulaştırmada yüzde 18 KDV uygulanıyor. Biz tamamının yüzde 8 olmasını istiyoruz” dedi. Vergi ve SGK borçlarının en az 1-2 yıl vade farksız ötelenmesi taleplerinin bulunduğunu hatırlatan Şahin, “Bizim sektörde yaptığımız şey, 6 ay değil, 2 yıl sonra geri dönüyor. Sektör için bugün değil de 6 ay sonra adım attığınızda çok geç olabilir. Çünkü yaptığımız iş sezonluk” diye konuştu.
Turist getiren uçaklara 6 bin dolarlık yakıt desteğinin, işlerin durmaması adına çok önemli olduğunu vurgulayan Şahin “2017 kontratlarını 2016 Ekim ya da Kasım ayında yapıyoruz. Odaları sattık ya da satamadık. Yani siz 2017’nin Ocak ayında ‘Bu sene yakıt desteğine devam edeceğiz’ dediğinizde çok geç kalınmış oluyor. Çünkü yabancılar bizim gibi bir hafta değil, 6 ay, 1 yıl sonrası için plan yapıyor. Bu fiyatları Akdeniz çanağında başka ülke veremez ama yaşadığımız sorunlar, kalite ve fiyatı bir kenara itiyor. Avrupa pazarındaki canlanmayı ise 2018 sezonunda bekliyoruz” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...