Büyükanne maaşı için 46 bin başvuru

Düzenleyen:
Büyükanne maaşı için 46 bin başvuru

Ekonomi Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Büyükanne Projesi için 46 binin üzerinde başvuru aldıklarını söyledi.

1000 aile ile yola çıktıklarını, büyük talep aldıklarını söyleyen Müezzinoğlu, Kocaeli Sanayi Odası’nın meclis toplantısının ardından yaptığı açıklamada “Yapılan başvuruların 11 bin 200’ünde kriterler uygun. Tabii protokoller imzalandı. Daha sonra bunlar daraltılacak mı, farklı düzenleme mi olacak; şubat sonunda karar vereceğiz. Mart başı itibarıyla bu projede startı vereceğiz” diye konuştu. Çalışan annenin haklarını kullanması konusunda da Müezzinoğlu “Çalışan annelere ilişkin yönetmeliklere baktık. Birincisi sabahtan öğlene kadar, ikincisi öğlenden akşama kadar çalışırken, üçüncüsü bir gün gelip bir gün gelmeden çalışabilir. Yarı zamanlı çalışanın maaşı yarı yarıya düşecek. Sabah servisle işe giden nasıl dönecek, öğlen giden nasıl gidecek? Bir gün gitti, bir gün gitmedi diyelim, onu işveren nasıl işte tutacak? İşte bu yüzden büyükanne projesine çalıştık. 6.500 paydaşımız sahip çıktı. Bunu 10 pilot ilde uygulamaya başlıyoruz” ifadelerini kullandı. Taşeron işçi probleminin bu sene çözüleceğini de söyleyen Müezzinoğlu, işçilerden sabır istedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...