Turizm, müteahhitlik ve havayoluna destek

Turizm, müteahhitlik ve havayoluna destek

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, destek paketinin; Para Kredi Koordinasyon Kurulu'nun onayını müteakip 2014 yılında uygulanmaya başlanacağını söyledi

Ekonomi Bakanı Çağlayan, mal ihracatının yanından hizmet ihracatına da destek vermeyi planladıkları belirterek, turizm, müteahhitlik ve havayolu taşımacılığına yönelik destek paketi üzerinde çalıştıklarını bildirdi. Bakan Çağlayan, 2013 sonunda 48 milyar dolar ile hizmet ihracatında yeni bir rekor kıracaklarını söyledi. Hedeflerinin 2023'te150 milyar dolar hizmet ihracatına ulaşmak olduğunu dile getiren Çağlayan, "Nasıl mal ihracatında Turquality, Marka Desteği gibi desteklerimiz varsa, hizmet ihracatımız için de destek sağlamaya devam edeceğiz. Sağlık turizmi, eğitim, film ve yazılım sektörlerinde verdiğimiz destekleri turizm, müteahhitlik ve havayolu taşımacılığı sektörlerine de sağlamak noktasında yeni bir destek paketi üzerinde çalışıyoruz. Bakanlığımızca hazırlanan Destek paketini, Para Kredi Koordinasyon Kurulu'nun onayını müteakip 2014 yılında uygulamaya başlayacağız" diye konuştu. Uluslararası şirketlerin Türkiye'ye olan ilgisinin devam ettiğini de anlatan Bakan Çağlayan, şunları söyledi: "Gerek yatırım teşvik sistemimizin etkisi ile gerek küresel ekonomik konjonktürdeki sisli havanın iyileşmesi ile 2014'ün bu yıldan daha iyi geçmesini bekliyorum. Bu yılın ilk 10 ayında ülkemize toplam 9,2 milyar dolarlık bir yabancı yatırım girişi oldu. Dünya ekonomisindeki mevcut durumu dikkate alınca bunu normal karşılamak gerekir. Cuma günü açıklanacak olan uluslararası yatırım verilerinin daha yüksek yatırım girişlerini göstermesini bekliyorum. 2014'te yatırım girişlerinde bir canlanma bekliyoruz. Aralık ayı başında Bali'de gerçekleştirilen Dünya Ticaret Örgütü Bakanlar Toplantısında özellikle de taşımacılık sektörümüz için önemli bir açılım sağlandı. Ülkemizin yoğun uğraşları sonucu, toplantının nihai bildirgesinde transitte kota ve benzeri gönüllü kısıtlamaların uygulanmayacağı esas olarak kaydedilmiştir. Böylelikle taşımacılık sektörümüzün başta AB üyesi ülkelerde olmak üzere teknik engellerle karşılaşmasının önüne geçilmiştir"
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...