TSK’ya millî zırh

Düzenleyen:
TSK’ya millî zırh

Ekonomi Haberleri

Tank ve diğer askerî araçlar, el yapımı patlayıcı ve füzelerden “millî zırh” ile korunacak. Roketsan tarafından yapılacak zırh, araçları tıpkı bir kafes gibi kaplayacak

Buket Güven ANKARA
Aynı anda üç terör örgütü ile mücadele eden Türkiye, millî mühendislerin geliştirdikleri projeler ile gücünü artırıyor. Türk güvenlik güçlerine ait tanklar ve diğer zırhlı araçlar; roket, el yapımı patlayıcı ve mayınlara karşı etkili koruma sağlayacak “Esnek Katmanlı Kafes Zırh Sistemi” ile kaplanıyor. Edinilen bilgilere göre, Savunma Sanayi Müsteşarlığının şubat ayında çağrı dosyasını yayınladığı “Esnek Katmanlı Kafes Zırh Sistemi Projesi”, kamu sermayeli milli şirket Roketsan tarafından gerçekleştirilecek. Söz konusu sistemle, hem terör örgütü PKK’nın hain el yapımı patlayıcıları sonucu, hem de Suriye’de Fırat Kalkanı Harekâtı sırasında olduğu gibi vurulan tanklarda yaşanan kayıpların büyük oranda önüne geçilecek. Güç emici zırh olarak da adlandırılan sistem, hem Emniyet Genel Müdürlüğü hem de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin birçok zırhlı aracına uygulanacak. Proje ile araçların ana gövdeleri başta olmak üzere tüm bölümleri, boşluk bırakılarak, özel alaşımdan üretilecek bir kafes ile kaplanacak. Sistem ile yola döşenen ve aracın geçişi sırasında patlatılan el yapımı patlayıcıların tahrip gücünün tek noktada yoğunlaşması engellenecek. Böylece patlama ile oluşan basınç geniş bir bölgeye yayılacak ve zırhın delinmesi önlenecek. Zırh sisteminin çok kısa süre içerisinde tüm araçlar için uygulamaya sokulacağı vurgulanıyor. Proje kapsamında kaç adet zırh üretileceğine ilişkin çalışmalar sürüyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...