Trakya'da 79 tesise 769 milyon TL yatırım

Trakya'da 79 tesise 769 milyon TL yatırım

Ekonomi Haberleri

Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'ne yapılan ve Ergene havzasını temizlemeyi hedefleyen yatırım yağmuru başladı.

Trakya Bölgesi'ndeki illere 10 milyar liralık yatırımın bir halkası olan "Temiz Ergene için 769 milyon lira maliyetli 79 tesis" ile ilgili dün üç kentte tören düzenlendi. İlk tören, 19 temel atma, 6 tesisin de açılması ile Kırklareli'nde gerçekleşti. Burada konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, geçmişte unutulan, yolu, barajı, sulama tesisleri, hastaneleri olmayan bir kenti yaşanabilir hale getirdiklerini vurguladı. Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde Yıldız Dağları'nı delerek İstanbul'a su götürdüklerini ifade etti. Hedeflerinin Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023'te Türkiye'yi dünyanın 10'uncu ülkesi yapmak olduğunu ifade eden Eroğlu, "Doludizgin yatırımlara devam ediyoruz. Şimdiye kadar 278 baraj, 1500 dere ıslahı, 77 şehrin su ihtiyacını karşılayacak tesisler inşa ettik. İzmir daha önce arsenikli su içiyordu. İstanbul'da günü kurtaracak su yoktu. Şimdi diyoruz, 2071 yılına kadar İstanbul'un suyu var Allah'a şükür. Sulamada büyük hamle başlattık. Sulama olmadan yeteri kadar ürün almak mümkün değil. Yatırımlarımız ile Trakya'da bir destan yazacağız. Bunun sözünü veriyoruz. Biz sözümüzün eriyiz. TRAGEP inşallah muhteşem şekilde tamamlanacak. TRAGEP'i anlatmaya kalksam, sabaha kadar zaman yetmez. Yaparsak biz yaparız. Çünkü bizim yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı. Muhalefetten herhangi birinin buraya bir çivi çakma şansı yok. Yolu, sulama barajını, göleti, hastaneyi, sulama tesisini biz yaparız" diye konuştu.
Eroğlu daha sonra Edirne'de 176 milyon lira yatırımı içeren tesislerin açılış ve temel atma törenlerini gerçekleştirdikten sonra, Tekirdağ'daki törene katıldı. Dün temel atma ve açılışları gerçekleştirilen 79 tesis arasında, 16 gölet ve sulama tesisi, 37 taşkın koruma, 2 içme suyu isale hattı, 2 içme suyu arıtma tesisi, 5 OSB ileri atık su arıtma tesisi, 2 derin deniz deşarj tüneli, 1 terfi merkezi, 8 ormancılık ve meteoroloji yatırımını içeriyor.
Trakya'da 79 tesise 769 milyon TL yatırım

Belediyeciliği biz öğretiriz
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na, Edirne'deki temel atma ve açılış törenleri sırasında, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ergene Nehri'nin söz verildiği tarihte temizlenmediğine dair iddiası soruldu. Eroğlu da "Kemal Kılıçdaroğlu kusura bakmasın, CHP'li belediyeler yapmadı. Hiçbirinin katı atık bertaraf, arıtma tesisi yok. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakan iken bana talimat verdi. Ergene'deki bütün arıtma tesislerini belediyenin yapması gerekirken biz yapıyoruz. Kendisi bilmiyor mu? Atık suları toplayıp arıtmak, çöpü toplamak kime ait? Kılıçdaroğlu bir belediyecelik nasıl yapılır, bizden öğrensin" dedi.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...