Siyah öfke dinmiyor! CNN göreve

Siyah öfke dinmiyor! CNN göreve

DÜNYA Haberleri

ABD'de siyahi gencin öldürülmesi isyanın fitilini ateşledi. Gezi vandallarına 'eylemci' diyen CNN Baltimore'dakiler için 'anarşist' ifadesini kullandı.

ABD'de son bir yılda siyahileri hedef alan şiddet olaylarına halkın tepkisi artarken, son olarak Baltimore'da siyahi bir gencin gözaltındayken ağır yaralanarak kaldırıldığı hastanede ölmesi, kentte şiddete sebep oldu. Maryland eyaletine bağlı Baltimore kenti, Freddie Gray (25) için düzenlenen cenaze töreninden sonra karıştı. Polis şiddetine tepki gösteren Amerikalılar, kentte araçları ateşe verdi, dükkanları ve mağazaları yağmaladı. Polis, kenti savaş alanına çeviren, güvenlik güçlerine taş atan ve gazetecileri hedef alan göstericilere biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. Olaylarda 15 polis ve bazı gazetecilerin yaralanması, 202 kişinin gözaltına alınması üzerine Belediye Başkanı Stephanie Rawlings-Blake, kentte olağanüstü hâl ilan etti. Şehirde bir hafta boyunca saat 22.00'den 05.00'e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başlandı. Rawlings-Blake, ABD ordusunun bir kolu olan Ulusal Muhafızları da düzeni sağlamak için kente çağırdı. nbsp;
CNN "ANARŞİST" DEDİ
Bu arada Gezi vandallarını 'eylemci' deyip aklayan CNN, Baltimore'dakiler için 'anarşist' ifadesini kullandı. Türkiye'deki sokak olaylarını kışkırtan İngiliz basınının önde gelen dergisi Economist dergisi ve diğer medya kuruluşları da eylemcilere anarşist demeyi tercih etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...