Toyota’dan Sakarya’ya 7 milyarlık elektrikli üs

- Güncelleme:
Toyota’dan Sakarya’ya 7 milyarlık elektrikli üs

Ekonomi Haberleri

Toyota Otomotiv Sanayi, Türkiye’de hibrit ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretimi için düğmeye bastı.

HABER MERKEZİ

Toyota, Sakarya’daki fabrikasında yaklaşık 7  milyar liralık yatırımla yılda 44 bin adet batarya, 162 bin adet C-HR modeli üretecek. Yeni yatırım toplam 4 yıl sürecek ve 57 kişiye de ek istihdam sağlayacak.  Toyota yatırım için teşvik de alacak. Proje bazlı devlet yardımı kapsamında, gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, KDV iadesi ve vergi indirimi gibi teşvikler verilecek. Sakarya’da üretilecek araçlar Avrupa’ya ihraç edilecek.

28 YILDA 3 MİLYONDAN FAZLA ARAÇ ÜRETTİ

1994’ten bu yana yerli üretim yapan Toyota Otomotiv Sanayi, 2021 yılında 3 milyonuncu aracını banttan indirdi. Toyota Sakarya fabrikasında Türkiye’de üretilen ilk hibrit otomobil olan CH-R modelini 2016 yılında bantlardan indirmeye başlamıştı. Bu tarihten 3 yıl sonra Corolla modelinin yeni neslini üretmeye başlayan fabrika, Corolla sedanın hem benzinli hem de hibrit versiyonlarını üretmeye devam ediyor. Sakarya Arifiye’de bulunan üretim tesisindeki üretimin yüzde 90’ı dünyanın 150’yi aşkın ülkesine ihraç ediliyor. Toplamda 2,1 milyar avroluk bir yatırıma sahip olan Toyota Türkiye, 5 binin üzerinde kişiyi istihdam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...