Toplu konut arzında 13 yılın rekoru

Düzenleyen:
Toplu konut arzında 13 yılın rekoru

Ekonomi Haberleri

Başkan Ergün Turan, “Balon yok, talep patlaması mevcut. Her yerde 5-10 kat taleple karşılaşıyoruz. Önümüzdeki yıl 70 bin konut hedefimiz var” dedi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, “Bu yıl toplu konutta 13 yılın rekorunu kırdık. 64 bin konut inşa ettik. Geçmiş tecrübelerimizle beraber daha vasıflı ve nitelikli konutlar yapıyoruz” dedi. Kendisine sürekli “Konutta balon var mı?” şeklinde soruların yöneltildiğini söyleyen Turan, “Bir şey patlayacaksa bizde, balon yok, talep patlaması var. Türkiye’nin her yerinde 5-10 katı taleple karşılaşıyoruz. Bir yerde 300 konut yapıyorsak 3 bin talep geliyor. Sektörle ilgili diğer sevindirici haber, konut satışlarıyla ilgili. Eylül ayı satış rakamlarında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artış var. Bu, Türkiye ekonomisinin gücünü gösteren bir hadise” diye konuştu.
FAİZDE 0,85’İN ALTI ÖNEMLİ
Turan, konut faizlerinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın çağrısıyla aylık bazda önce yüzde 1’in, sonra da kısa vadede yüzde 0,90’ın altına indiğini hatırlattı. Uzun vadede konut faizlerinin 0,85’in altında olmasını önemsediklerini belirten Turan, şunları kaydetti: “Bankalarımız iyi niyetli bir adım attı. İnşallah faizler yıllık yüzde 10 bandının altında olursa, dar gelirli vatandaşlarımızın da konut sahibi olması daha da kolaylaşır. Biz de bu konuda çok çalışıyoruz. Bu yıl toplu konutta 13 yılın rekorunu kırdık. 64 bin konut inşa ettik. Önümüzdeki yıl da inşallah 70 bin konut hedefimiz var. Bu hedef, daha çok hiç konut sahibi olmayanlara yönelik.”
GENÇLER UNUTULMADI
Turan; Millî Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü iş birliğinde, modern yurt ve pansiyonlar inşa ettiklerini de belirtti. Turan, “71 bin 274 öğrenci kapasiteli 188 yurt ve pansiyonu projelendirdik. 2016-2017 eğitim ve öğretim döneminde hizmete girecek 9 bin 629 kapasiteli 17 yurt ve pansiyon ile, bu yıl yaklaşık 58 bin 66 öğrenci, güvenli ve konforlu bir ortamda eğitimini sürdürebilecek. 13 bin 208 öğrenci kapasiteli 26 yurt ve pansiyonumuzun ise inşaatı devam ediyor” şeklinde konuştu.

Otel gibi öğrenci yurdu

TOKİ, Türkiye’nin en büyük yurtlarından birini İstanbul Maltepe’de inşa etti. 4 bin 100 öğrenci kapasiteli Mimar Sinan Öğrenci Yurdu, Anadolu Yakası’nın en büyük öğrenci alanı olarak dikkat çekiyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından geçici kabulü yapılan yurda, bin 800 öğrenci yerleştirildi. 33 bin metrekare imar alanı üzerinde inşa edilen yurdun toplam inşaat alanı da 135 bin metrekare... 6 bloktan oluşan Mimar Sinan Öğrenci Yurdu’nda, 14 engelli odası olmak üzere toplam bin 43 oda ve KYK kullanımı için 59 depo alanı bulunuyor. Mimar 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...