TOKİ, 5 ayda 21 bin konut ihale edecek

Düzenleyen:
TOKİ, 5 ayda  21 bin konut  ihale edecek

Ekonomi Haberleri

Ocak ve şubatta 10 bin kadar konut ihalesi yaptıklarını belirten TOKİ Başkanı; mart, nisan ve mayısta da 10 bin konut ihalesi planladıklarını söyledi

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 81 ilde 3 bini aşkın şantiyede sosyal yaşam projesi ile dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmaya devam ediyor. Bugüne kadar 708 bin konut ürettiklerini vurgulayan TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, “2023 yılında 1 milyon 200 bin konut hedefimize ulaşabilmek için her ay 5 bin konut ihale ediyoruz. Ocak ve şubatta yaklaşık 10 bin konutun ihalesini yaptık. Mart, nisan ve mayısta da 10 bin konutun ihalesini planladık” dedi. Yılın 5 ayında toplam 21 bin 413 konutun ihale tarihlerini aldıklarını anlatan Turan, “Aylık ortalama hedefimiz olan 5 bin konut ihalesini yakaladık” bilgisini verdi. Konut üretim hedeflerine değinen Turan, “2023 hedefimizi 1 milyon 200 bine revize ettik. Bu şu demek, yılda 60 bin konut üreteceğiz. Her yıl 60 bin konutu, konut sahibi olamamış dar gelirli vatandaşlarımıza sunacağız” diye konuştu. Turan, ihalelerin ayrıntılı bilgisine ‘www.toki.gov.tr’ adresinden ulaşılabildiğini, katılım şartları, proje detayları, tarihler ve diğer ayrıntıların açık şekilde burada yer aldığını kaydetti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...