Togg uyanıkları! ‘Sıramı satıyorum’ diyerek 50 bin TL istediler

- Güncelleme:
Togg uyanıkları! ‘Sıramı satıyorum’ diyerek 50 bin TL istediler

Ekonomi Haberleri

Yerli ve milli arabamız Togg için uyanıklar sahnede! Bu yıl üretilecek 28 bin aracın satışı için yapılan kura çekilişiyle almaya hak kazananlardan olduğu iddia edilen kişiler internet sitelerinde devir için ilan açmaya başladılar. TOGG gazetemize yaptığı açıklama ile iddları yalanlayarak "mümkün değil" dedi.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Togg T10X model araçların teslimatı için sevkiyatlar devam ediyor. Bu yıl üretilecek 28 bin araç kura ile belirlenen 20 bin kişiye satılacak. Teslimatlar kura sıralamasına göre yapılacak. Ancak bazı uyanıklar internette ‘TOGG sıramı satıyorum’ başlığıyla ilan yayınlamaya başladı.

Togg uyanıkları! ‘Sıramı satıyorum’ diyerek 50 bin TL istediler

TOGG tarafından gazetemize yapılan açıklamada böyle bir uygulama olmadığı ve yalnızca başvuru yapan kişinin araç sahibi olabileceği belirtildi. Böylece ilanların sahte olduğu ortaya çıktı. İrtibata geçtiğimiz sahte ilan sahibi telefonda şu bilgileri verdi: 1 Mart tarihinden ön sipariş için uygulama üzerinden kayıt açtık. Nisan ayı içinde telefonumuza ‘TOGG sipariş hakkı kazandınız’ mesajı geldi. Çok sevindik. Aracı alacaktık ancak bazı maddi problemler sebebiyle vazgeçtik. Sipariş hakkı kazandığımız T10X ve uzun menzilli olan modeli. Fiyatı 1 milyon 215 bin lira. Ancak aracı alacak durumda değiliz ve devrediyoruz.

Devir işlemlerinin nasıl olacağını sorduğumuz telefondaki kişi “Teslimat tarihi temmuz ayı olarak belirlendi. Şirket avukatlarımız ile bir sözleşme imzalayacağız. Bu sözleşmeyi TOGG’un genel merkezine göndereceğiz. Genel merkezdeki avukatlar sözleşmeyi onaylayacak ve siz bize ödeme yapacaksınız. Ancak bunun için önceden bir kaparo almamız gerekiyor. 50 bin lirayı size vereceğimiz hesaba atarsanız araç hakkını sizin için opsiyonlayabiliriz. Ardından avukatlarımızın hazırlayacağı sözleşme ile birlikte bir hafta içinde bir araya gelip kalan ödemeyi ister elden isterseniz banka hesabına yapabilirsiniz” diye anlattı.

DEVİR SÖZ KONUSU DEĞİL

Konuyu TOGG yetkililerine sorduk. Devir durumunun mümkün olmadığını ifade ettiler. Bu tür girişimlerin dolandırıcılık yöntemi olduğu belirtilen açıklamada “Şirketimizin hukuk servisi bu konularda çok hassas. Togg’a çok fazla ilgili olması sebebiyle bunu fırsata çevirmek isteyen art niyetli insanlar çıkabiliyor. Hukuk servisimiz hem bu tür dolandırıcıları hem de açılan sahte hesapları takip ederek gerekli hukuki işlemleri başlatıyor” denildi.  

Öte yandan Togg’a ilginin devam etmesi dolandırıcıların iştahını kabartıyor. Bu nedenle her geçen gün yeni bir sahte internet sitesi açılıyor. Son olarak ‘Sınırlı sayıda Togg alma fırsatı’ ilanıyla yeni bir sitenin daha açıldığı görüldü. Sitenin Google’a ilan olarak çıktığı da dikkat çekti. Sitenin içerisine girildiğinde Togg’un orijinal sitesinin birebir taklit edildiği görülüyor. Sipariş süreci için kişisel bilgiler talep edilerek verilen banka hesap numarasına kayıt için 10 bin TL ücret isteniyor. Sahte site olması nedeniyle verilen para dolandırıcıların eline geçiyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...