100 bin depremzede çocuğa tekno terapi

- Güncelleme:
100 bin depremzede çocuğa tekno terapi

Ekonomi Haberleri

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği, ‘Yarını Kodlayanlar’ projesiyle depremzede çocuklar için ilk konteyner teknoloji sınıfını Adıyaman’da açtı.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - Kahramanmaraş merkezli depremler tüm Türkiye’yi hüzne boğdu. Felaket en çok çocukları etkiledi. Türkiye Vodafone Vakfı da çocukların rehabilitasyonu için Habitat Derneği iş birliğiyle ‘Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek’ programını hayata geçirdi.

Proje kapsamında ilk konteyner teknoloji sınıfı Adıyaman’da hizmete açıldı. Adıyaman Sultangazi Belediyesi Konteyner Kent’te çocuklarla bir araya gelen Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel “Çok acı bir süreç yaşadık. Önceliği çocuklarımıza verdik. 2016’dan bu yana Habitat Derneği ile sürdürdüğümüz ‘Yarını Kodlayanlar’ projesini yeniden tasarladık. Böylece, ‘Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek’ projesi doğdu. Proje kapsamında kuracağımız konteyner teknoloji sınıflarında ve gezici eğitim çadırında 7-14 yaş arası çocuklarımız için müzik ve masal atölyeleri, kodlama eğitimleri ve çeşitli sosyal etkinlikler düzenleyeceğiz. Ayrıca, oyun terapisiyle psikososyal destek sağlayacağız” dedi. 

DÖRT İLDE SINIF AÇACAK

Süel, teknoloji sınıflarının ilkinin Adıyaman’da açıldığını belirterek, önümüzdeki günlerde Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da da sınıf kuracaklarını söyledi. Sınıfların yanı sıra, gezici eğitim çadırını da hayata geçireceklerini dile getiren Süel “Gezici eğitim çadırımız, afetten etkilenen 11 şehrimizdeki köy, çadır kent ve konteyner kentleri ziyaret edecek. Toplam 100 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz. Bunların 35 bini deprem bölgesindeki çocuklar olacak, depremden etkilenip başka şehirlere giden 65 bin çocuğa da gittikleri illerde destek vereceğiz” ifadelerini kullandı. Süel ayrıca deprem bölgesi için 25 milyon liralık fon ayırdıklarını, Türk Kızılay ile her gün bin kişiye iftar verdiklerini bildirdi.
Habitat Derneği Genel Sekreter Yardımcısı Taha Aydoğmuş da 250’den fazla çocuğu teknoloji eğitimleri ile buluşturduklarını, liseli gençlere yönelik olarak “Afete Teknolojik Çözümler Hackathonu” düzenleyeceklerini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...