TMSF'den yeni yılda 'faizsiz' açılım

TMSF'den yeni yılda 'faizsiz' açılım

Ekonomi Haberleri

Vatandaşın tasarrufunda devlet garantisini iki katına çıkaran Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), faize duyarlı kesimin hassasiyetini de dikkate aldı.

Vatandaşın tasarrufunda devlet garantisini iki katına çıkaran Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), faize duyarlı kesimin hassasiyetini de dikkate aldı. Fon, yılbaşından itibaren finans sektöründen elde ettiği mevduat sigortası primlerinin bir bölümünü, faize duyarlı kesim için kira sertifikası (sukuk) gibi enstrümanlarda değerlendirecek. 31 Ekim 2013 tarihi itibariyle mevduat sigortasından elde edilen toplam gelir 15.2 milyar Türk Lirası. Bu para yılbaşına kadar devlet kağıtları ve diğer yatırım araçlarında değerlendiriliyordu. Faiz ihalelerine giriliyordu. Yılbaşından itibaren ise TMSF, katılım bankalarından bu kalemden tahsil ettiği geliri, Hazine'nin sukuk ihraçlarına yatıracak. Yeni uygulama ile Körfez sermayesinin de endişeleri giderilmiş olacak. Cenk Esen/TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...