Tek ayakkabı hem topuklu hem babet

Tek ayakkabı hem topuklu hem babet

Ekonomi Haberleri

Devlet tarafından fikirleri desteklenen gençler, batmayan mayo, sinek savar pike, topukluyken babete dönüşen ayakkabı gibi birçok ürün geliştirdi.

Günlük hayatımızı kolaylaştıracak birçok buluşa imza atan gençler, fikirleriyle hem büyükleri şaşırttı hem de ders verdi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 100 bin lira hibe ile desteklenen gençlerden biri, kadınları çift ayakkabı ile dolaşma derdinden kurtarıyor. Ayakkabıya monte edilen taban platformu ile istenildiğinde topuklu veya babet şeklinde kullanmaya imkân sağlıyor.
gt; Asansörlü korniş, herkesin rahatça uzanabileceği şekilde duvara monte edilecek, perdeler kolayca asıldıktan sonra yukarı çıkartılabilecek. nbsp;
gt; Yangın asansörü, balkon veya pencereden yangın anında aşağı inmeye yarayacak. Sırta takılacak ve bir tarafı balkon ya da pencereye tutturularak inişe imkân verecek.
gt; Sineksavar pike, böcek, sivrisinek, kene gibi haşereler için pike kumaşına özel bir doku ile kimyasal madde enjekte edilerek üretiliyor. Bu madde kumaşın yapısına katılıyor. Sağlığa ise zarar vermiyor.
gt; Güneş enerjisi ile şarj, çantaya takılan solar yardımı ile elektrik bataryaya depolanıyor. Cep telefonu, tablet bilgisayar ve MP3 çalar gibi cihazlar şarj ediliyor.
gt; Suda batmayan mayo, kene çıkarma kitinin büyük ilgi görmesi bekleniyor.
Cenk Esen/TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...