Mısır ekonomisi darbe ile çöktü

Mısır ekonomisi darbe ile çöktü

Ekonomi Haberleri

Mısır'da askeri darbenin ardından 400 fabrika kapatılırken, ülkede işsizliğin yüzde 25'e kadar çıktığı ifade ediliyor

Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi dönemindeki hükümette Kalkınma Bakanı olan Yahya Hamid, Mısır'da askeri darbeden sonra 400 fabrikanın kapatıldığını, işsizlik oranının yüzde 25'lere kadar çıktığını belirterek, "Askeri darbeden sonra Mısır ekonomisi, tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşıyor. Cunta sadece ekonomimizi değil, yaşam tutkumuzu da bitiriyor" dedi. "Keşke şu anda Mısır'daki ekonomik çöküşü değil de gelişmeleri anlatmak için sizlerle konuşuyor olsaydım" diyen 36 yaşındaki Hamid, mevcut yönetimin yansıtmaya çalıştığının aksine, işsizlik oranının yüzde 25 seviyelerinde bulunduğunu, yani yetişkin her dört kişiden birinin işsiz olduğunu vurguladı. nbsp;Artan enflasyonun temel ihtiyaç malzemeleri fiyatını çok ciddi şekilde etkilediğine dikkati çeken Hamid, pirinç, şeker gibi gıdalarda bu oranın yüzde 40'a kadar çıktığını belirtti. Mevcut yönetimin devlet kuruluşlarında asgari maaş düzenlemesi yaptığını iddia ettiğini belirten Hamid, özel sektörlerde böyle bir uygulamanın geçekleşmediğini söyledi.

Şiddetin hakim olduğu nbsp;ülkeye yatırım gelmez nbsp;

Mısır'da cunta yönetiminden beri parasal yardımlarla ülke ekonomisine toplamda 16 milyar dolar girdiğini belirten Hamid, bu miktarın Mısır halkına yansımadığını söyledi. Yatırımlar konusunda gerçeğin farklı olduğunu söyleyen Hamid, "Gerçekte ise hiç bir ciddi yatırımcı Mısır'a uğramadı. Bir ülke sokaklarında kan ve şiddet varsa, o ülkeye yatırım gelmez" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...