TAV İnşaat 3 yıldır dünya lideri

Düzenleyen:
TAV İnşaat 3 yıldır dünya lideri

Ekonomi Haberleri

AV İnşaat, Engineering News Record (ENR) tarafından üçüncü defa havalimanı inşaatında dünyanın en büyük şirketi seçildi.

TAV İnşaat’tan yapılan açıklamaya göre, inşaat sektörünün saygın yayınlarından ENR, üstlendikleri projelere göre 2016 yılında her sektörde dünyanın en büyük inşaat şirketlerini belirledi. Türkiye ve bölge ülkelerinde gerçekleştirdiği projelerle öne çıkan TAV İnşaat, “Havalimanı” kategorisinde 2014 ve 2015 yılından sonra 2016 yılında da ilk sırada yer aldı. TAV İnşaat, “Ulaştırma” kategorisinde de ilk 30’daki tek Türk şirketi oldu. TAV Grubu CEO’su Sani Şener, konuya ilişkin değerlendirmesinde, ENR listesinde üç yıldır ilk sıradaki yerlerini korumaktan ve Türkiye’nin mühendislik ve müteahhitlikte ulaştığı seviyeyi başarıyla temsil etmekten dolayı gurur duyduklarını ve mutlu olduklarını ifade etti. 

16 HAVALİMANI İNŞA ETTİ

TAV İnşaat olarak İstanbul Atatürk Havalimanı ile çıktıkları yolda havalimanı tasarımı ve yapımına odaklandıklarını belirten Şener “2016’da ihalesini kazandığımız Bahreyn Havalimanı Yeni Terminal Binası dahil olmak üzere, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da yedi ülkenin başkent havalimanlarıyla birlikte toplam 16 havalimanı inşa etmiş olacağız” dedi. TAV’ın bugüne kadar üstlendiği projelerin bedeli 18,5 milyar doları aştı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...