TAV, Hırvatistan’ın giriş kapısını tuttu

Düzenleyen:
TAV, Hırvatistan’ın  giriş kapısını tuttu

Ekonomi Haberleri

Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki önde gelen markası TAV Havalimanları’nın içinde yer aldığı konsorsiyum tarafından işletilen Zagreb Havalimanı’nda yeni yolcu terminali açıldı.

Yaklaşık 330 milyon avro yatırımla hayata geçirilen yeni terminal yılda 5 milyon yolcuya hizmet verecek. TAV, Zagreb Havalimanı’nın 2042’ye kadar işletmeciliğini de yapacak. Önümüzdeki dönemde terminal kapasitesinin yıllık 8 milyon yolcuya kadar çıkarılacağını belirten TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener “Uluslararası ortaklarımız Group ADP ve Bouygues ile Avrupa’da gerçekleştirdiğimiz ilk proje Zagreb oldu; ikinci proje ise Küba Havana olacak. Türkiye ve Hırvatistan arasındaki iyi ilişkilerin ve iş birliğinin daha da gelişmesine katkı sunacağına inanıyoruz” dedi. TAV Havalimanları iştiraki BTA da Zagreb Havalimanı’ndaki yeni terminalin hizmete girmesiyle birlikte operasyonunu genişletti. Havalimanındaki yiyecek içecek noktalarının sayısını 11’e ulaştıran BTA, Zagreb’de çift haneli büyüme bekliyor. Yurt içinde 5, yurt dışında 11 havalimanında yiyecek içecek hizmeti sunan BTA, Zagreb’de 13 yıllığına yiyecek-içecek alanlarını işletecek. BTA Zagreb7de günde ortalama 2 bin 500 misafirimize hizmet verecek.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...