Tarımda 25 milyar liralık fireye neşter

Düzenleyen:
Tarımda 25 milyar liralık fireye neşter

Ekonomi Haberleri

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci “Ambalajlama, soğuk depo ve zincir taşımacılığı için teşvik de para da vereceğiz. 25 milyar TL fire, üreticinin ve tüketicinin cebinde kalacak” dedi

Hükûmet, tarımda üreticinin kazanacağı, vatandaşın da ucuz şekilde tüketeceği sistemi kurmak için çalışmalarını hızlandırdı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bursa Kent Hali esnafını ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Tüfenkci “Türkiye’de yaklaşık 100 milyar liralık sebze meyve ticareti yapılıyor. Yaklaşık yüzde 25 oranında bir fire olduğunu düşündüğümüzde, bu, 25 milyarı çöpe atıyoruz demektir. Biz istiyoruz ki 25 milyar TL, hem satıcının hem üreticinin hem de tüketicinin cebinde kalsın. Düzenleme mantığımız, bunun üzerinde gidiyor. Türkiye sebze üretiminde Avrupa 4’üncüsü, meyve üretiminde dünya 10’uncusu. Kazanç ve ticaret bakımından ise istediğimiz noktada değiliz. Sebze-meyve ticaretimizdeki sıkıntıları gidermek adına, ambalaj standartlarının belirlenmesi ve soğuk hava depolarımızın olması lazım. Bunun için teşvik de para da vereceğiz. Belki yüzde 50’sini, 70’ini hükûmet olarak destekleyeceğiz. Yüzde 30’unda da sizler elinizi taşın altına koyacaksınız. Yine araçlarda sebze-meyvenin soğuk zincir içerisinde taşınmasını sağlayacağız. Buradan da marketlere yine soğuk zincir içerisinde gitmesinin yolunu açacağız” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...