‘Endüstri 4.0’la üretime geçti 100’den fazla ülkeye girdi

Düzenleyen:
‘Endüstri 4.0’la üretime geçti 100’den fazla ülkeye girdi

Ekonomi Haberleri

Yan sanayide faaliyet gösteren sektör temsilcilerini buluşturan Automechanika İstanbul Fuarı’nda, birçok başarılı Türk firması boy gösterdi.

Ali Çelik İSTANBUL - 1970’li yıllarda endüstriyel üretime başlayan Aktaş Holding de bunlardan biri... Özellikle süspansiyon sistemleri ve körük imalatı konularında iddialı olan firma; bugün ulaşım, yapı, endüstri ve yeşil enerji alanlarında yaptığı yenilikçi yatırımlar ile 100’den fazla ülkeye doğrudan ihracat gerçekleştiriyor. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde 45 milyon dolardan fazla ciroya ve yüzde 75 ihracat artışına imza atmayı hedefleyen şirketin; Brezilya, ABD ve Almanya’da satış ve dağıtım depoları bulunuyor. Holding İcra Kurulu Başkanı Sami Erol, dünyanın hızlı bir dijital dönüşüme gittiğini belirterek şu açıklamaları yaptı: Global rekabet öyle bir noktaya geldi ki, artık emek yoğun işlerden teknoloji yoğun işlere geçemeyen ayakta kalamıyor. Bu düşünceyle bütün üretim lokasyonlarımızda endüstri 4.0’a geçtik. Şu an itibari ile cirolarımızın yüzde 3’ten fazlasını Ar-Ge’ye ayırıyoruz. Bu çabalarımız, 90’a yakın patent olarak bize geri döndü. Bu sayede TAYSAD tarafından yan sanayi alanında 3 defa da birincilik ödülü aldık.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...