Tarıma, ‘reel’e 60 milyar TL

Tarıma, ‘reel’e 60 milyar TL

EKONOMİ Haberleri

Bakan Berat Albayrak “2019 bütçesinde tarıma vereceğimiz kaynak 26,5 milyar TL... Reel kesim destekleri için de 32,8 milyar TL ayırıyoruz” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Reel sektör için 2019 bütçesinden 32,8 milyar TL destek sağlayacağız” dedi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, 2019 bütçe teklifi görüşülmeye başlandı. Burada konuşan Bakan Albayrak “Ekonomik ve sosyal teşvikler, mali dengeler üzerinde bir miktar maliyet oluşturdu. Ancak bütçede karşılığı olmayan harcamalara yer vermedik. 2019 bütçesinde, yatırım ödenekleri dâhil tarıma ayırdığımız kaynak 26,5 milyar TL... Reel kesim destekleri için de bütçeden 32,8 milyar TL kaynak ayırıyoruz. Yurt için tasarrufları teşvik etmeyi sürdürüyoruz; 2019’da BES kapsamında bütçedeki devlet katkısı 4,1 milyar TL olacak. İmar Barışından 6 milyar liralık gelir elde ettik. Bedelli askerlikten de 9 milyar TL gelecek. Gelir politikalarımızı, gerekli mali alanın temini suretiyle, makroekonomik dengelenme sürecinin desteklenmesi doğrultusunda yürüteceğiz. 2019 yılında bütçe açığının 80,6 milyar lira olması öngörülmüştür. Tek seferlik gelir artırıcı tedbir öngörmedik. Genel olarak vergi oranlarında değil, vergi gelirlerinde artış bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Bakan Albayrak; altın ve enerji hariç, cari dengenin 2018 sonunda pozitif gerçekleşmesinin beklendiğini de aktardı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...