Summers çekildi, Borsa İstanbul uçuşa geçti

/ Kaynak: AA
Summers çekildi, Borsa İstanbul uçuşa geçti

Ekonomi Haberleri  / AA

Borsa İstanbul, Larry Summers'ın ABD Merkez Bankası Başkanlığı adaylığından çekildiğini açıklamasının morali ile 1.396,12 puanlık yükselişle başladı.

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri önceki kapanışına göre ortalama yüzde 1,95 oranında değer kazanırken, bankacılık endeksi yüzde 2,67, holding endeksi ise yüzde 1,35 oranında yükseliş kaydetti. ABD ile Rusya'nın Suriye konusunda anlaşması ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanlığı için adı geçen piyasaların "şahin" olarak nitelendirdiği Larry Summers'ın adaylıktan çekildiğini açıklaması küresel piyasalarda risk iştahının artmasına ve doların değer kaybederek, gelişmekte olan ülke piyasalarının pozitif etkilenmesine neden oldu. Analistler, küresel piyasalara paralel olarak yurt içinde de haftaya sert yükselişle başlayan hisse senedi piyasalarında, yarınki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) kararları ve çarşamba günkü Fed kararları öncesinde pozitif havanın devam edebileceğini belirtiyor. BIST 100 endeksinin teknik olarak 74.000 seviyesinin güçlü direnç konumunda olduğuna dikkati çeken analistler, bu seviye kırılmadan yeni bir yükseliş trendinden bahsetmenin mümkün olmayacağını kaydediyor.
Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...