Son dakika! Cevdet Yılmaz, 4 temel önceliği sıraladı: Enflasyon için tarih verdi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Son dakika! Cevdet Yılmaz, 4 temel önceliği sıraladı: Enflasyon için tarih verdi

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Birlikte Daha Güçlü Bir Gelecek Zirvesi'nde açıklamalar yaptı. Yılmaz, ekonomideki 4 temel hedefi açıkladı.

Birlikte Daha Güçlü Bir Gelecek Zirvesi'nde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, önemli açıklamalarda bulundu.

ENFLASYONDA TEK HANELİ RAKAMLARA DÖNMEYİ HEDEFLİYORUZ

Siyasi belirsizlik ve politika belirsizliklerin ortadan kalktığı öngörülebilir döneme girmiş bulunmaktayız.

Orta Vadeli programımızı hatırlatmak isterim. Afetlerin yaralarını sarmak, fiyat istikrarımızı sağlamak, ekonomide büyümeyi sürdürmek, sosyal refahı sağlamak bizim 4 temel önceliğimizdir.

Enflasyonda tek haneli rakamlara dönmeyi hedefliyoruz. Gelecek yıl enflasyonda düşüş başlayacak. Depreme rağmen mali disiplini elden bırakmıyoruz.

Fiyat istikrarı konusunda çok yönlü politikalarla hareket ediyoruz. Para politikalarındaki gelişmeler dışında yapısal reformlarla da tahkim edilmiş şekilde fiyat istikrarını güçlendirmeye yönelik politikalar devam edecek. Dezenflasyonist süreci görmüş olacağız.

DÜNYA 7 BÜYÜRKEN BİZ 20 BÜYÜMÜŞÜZ

Büyüme ve istihdamı ihmal etmeyeceğiz. Pandemiye rağmen büyüyen ender ülkelerden biri olduk. Türkiye'nin son 3 yılda büyümesi kümülatif olarak yüzde 20 civarında. Dünya 7 büyürken biz 20 büyümüşüz.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...