Son dakika! AK Parti'den EYT açıklaması: Şubat ayı içinde yasalaştıracağız, ilk maaş Mart'ta

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika! AK Parti'den EYT açıklaması: Şubat ayı içinde yasalaştıracağız, ilk maaş Mart'ta

Ekonomi Haberleri

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "EYT'yi yasalaştıracağız. 5 adımdan 4 tanesini gerçekleştirdik. EYT'yi şubat ayı içinde yasalaştırıp, mart ayı içinde de maaşlarını almalarını gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

Milyonların heyecanla beklediği EYT'de son dakika gelişmeleri yaşanıyor, herkesin gözü Meclis'te. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ne zaman Meclis'e gelecek, ne zaman yasalaşacak merakla beklenirken, son açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan geldi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Akbaşoğlu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesiyle ilgili açıklama yaptı. "Hiç kimsenin bir tereddüdü olmasın" diyen Akbaşoğlu, "Birinci gündemimiz EYT'nin yasalaştırılması sürecidir. Bu konuda, şubat ayı içerisinde yasalaştığına ve martta da EYT'li kardeşlerimizin emekli maaşlarını almalarına hep beraber inşallah şahit olacağız" dedi.

"BEŞ ADIMIN TAMAMINI HAYATA GEÇİRMİŞ OLACAĞIZ"

"Beş adım atacağız" dediklerini ve 4'ünü gerçekleştirdiklerini dile getiren Akbaşoğlu, "Şimdi sıra EYT'de. İnşallah onu da yasalaştırmak suretiyle beş adımın tamamını da hayata geçirmiş olacağız. Biz AK Parti olarak verdiğimiz sözü tutan ve onu yerine getiren bir kadroyuz. Bizi 'namus sözü' verip onu çiğneyenlerle kimsenin karıştırmaması gerektiğini hatırlatmak isterim" ifadelerini kullandı.

"HERHANGİ BİR FARKLILIK SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

TBMM'de sıraya girmiş kanun tekliflerinin kendi takvimlendirmesi içerisinde ele alınarak yasalaştığını kaydeden Akbaşoğlu, EYT ile ilgili de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının teknik çalışmasını bitirdiğini, AK Parti milletvekillerinin EYT'nin yasa teklifine dönüştürülmesi çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

BAŞVURULAR E-DEVLET'TEN

Statü farkı bakılmaksızın herkesi kapsayan düzenlemeye göre emeklilik için kadınlarda 5 bin prim günü ve 20 yıl sigortalılık süresi, erkekler için 5 bin prim günü ve 25 yıl sigortalılık süresi gerekiyor. Kanun yürürlüğe girdikten sonra başvurular e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

EYT’DE STAJ DÜZENLEMESİ OLACAK MI?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yani EYT bekleyenler için staj düzenlemesi talebi devam ediyor. Yasada hangi detaylar olacağı düzenlemenin Meclis’e gelmesiyle belli olacak.

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Murtaza13 Şubat 2023 10:53

İnşallah eyt bir an önce yasalaşır ne yazıkki hayat devam ediyor

İrfan baş 20 Ocak 2023 13:17

Tüm devlet adamlarından Allah razı olsun sayın cumhur başkanımız Recep Tayyip Erdoğan güvenimiz sonsuz aday olmasına devam diyoruz

Sonraki Haber Yükleniyor...