Söke Un borsaya geliyor: Önce halka sonra yurt dışına açılacak

- Güncelleme:
Söke Un borsaya geliyor: Önce halka sonra yurt dışına açılacak

Ekonomi Haberleri

Türkiye’nin en büyük gıda şirketlerinden Ulusoy Un’un 2020’de satın aldığı Söke Un halka arz oluyor.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ

Aydın Söke ve Ankara Sincan’daki 2 fabrikasıyla günde 1.440 ton üretim kapasitesi bulunan şirket, 4-5-6 Ocak’ta talep toplayacak. Halka arzın büyüklüğü 581 milyon TL ve hisse satış fiyatı pay başına 7,5 TL olarak gerçekleşecek. Söke Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, Ulusoy Un’da olduğu gibi Söke Un’un da Borsa’da büyük başarı elde edeceğini belirterek “2022 yılında Söke’de ciddi bir ivme yakaladık. İlk dokuz ayda hasılatta yüzde 281 arttı. Önümüzdeki yıl bu başarının artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Halka arz ile bu desteklenecek. Halka arzdan sonra yeni fabrika yatırımıyla unlu ve unlu mamuller yatırımı yapıp Söke’nin potansiyelini ortaya çıkarmak istiyoruz” dedi. Halka arzın ardından Söke de ihracata da yöneleceklerini belirten Ulusoy “İhracat yok denecek kadar az. Bizim orta vadeli hedefimiz bu. Türkiye’deki bilinirliği ve başarıyı yurt dışına taşımak istiyoruz. Dünyanın birçok ülkesinde tüketicilerle buluşmayı planlıyoruz” diye konuştu.  

ENERJİ YATIRIMINA GİRİYOR

Halka arz geliri ile enerji yatırımı da yapacaklarını ifade eden Ulusoy “İlk etapta 8-9 megavatlık bir yatırım planlıyoruz. Bu yatırım yüzde 80’e yakın kendine yeterlilik sağlıyor. Şirketin elektrik üretimini tamamen buradan karşılayacağız” dedi. Söke’deki ürün çeşitliğini de artıracaklarını söyleyen Ulusoy “Sadece paketli unu değil, orta vadede inovatif ürünlere yöneleceğiz. Unlu mamuller tarafında da yeni ürünlerimiz olacak” dedi. 

TAHIL KORİDORU KRİTİK

Un sektörünün büyümeye devam edeceğini söyleyen Ulusoy, şöyle devam etti: Tahıl koridoru hem sektörü hem Türkiye’yi hem de dünyayı rahatlatan bir proje oldu. Türkiye’nin bu konudaki girişimleri sayesinde bu iş çözüldü. 2014 Kasım ayında halka arz olurken günde 900 buğday/ton olan üretim kapasitemiz, 2.485 buğday/tona ulaştı. Halka arz olduğumuz tarihten 2022’nin 3. çeyreğine kadar geçen süreçte üretim kapasitemizi 4,5 kat, öz sermayemizi 9 kat, çalışan sayımızı 3,5 kat, ihracatımızı da 2,5 kat artırdık. Önümüzdeki yıl şirket olarak daha hızlı bir büyüme hedefliyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...