Şimşek açıkladı: 'Kamunun taşıt gideri bütçenin binde 7'si...'

Şimşek açıkladı: 'Kamunun taşıt gideri bütçenin binde 7'si...'

Ekonomi Haberleri

2014 yılında kamunun kullandığı taşıtların satın alınması, kira gideri ve bakımı, 400 milyar TL büyüklüğe sahip bütçenin binde 7'sine denk geldi.

ürkiye'nin kamu tasarrufları alanında önemli bir başarı kaydettiğini vurguladı. Konuyla ilgili son günlerde çıkan haberlere cevap veren Bakan Şimşek, "Geçen sene bütün Türkiye'de kamunun kullandığı taşıtların bakımı, onarımı, yakıtı, satın alması, kira giderleri, bütçenin sadece binde 7'si. Eskişehir yolunda muazzam lüks kiralardan bahsediliyor. Yurt kiralarını hariç tutun, devletin bütün kiralara ödediği para 350 milyon lira, bütçenin binde 1'i dahi değil ama vatandaşta 'israf var' algısı oluşturuluyor. Kamunun tasarruflarını koruyacağız. Mali disiplinden geri adım atmayacağız. Türkiye'de bir cari açık meselesi varken, ikiz açığı kaldıramayız, buna izin vermeyeceğiz. Cari açık sarı ışıktır, bütçe açığı ile birleşirse kırmızı ışığa döner" dedi. 2014 yılında bütçe giderleri 436 milyar TL, bütçe gelirleri ise 403 milyar TL civarındaydı.
Haber Türk Televizyonunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Şimşek, "özelleştirme ihalelerinin neden lira üzerinden yapılmadığının" sorulması üzerine, "Türkiye'de uzun süredir dolar üzerinden yapılması gibi bir gelenek var. Milli Piyango'ya baktığınız zaman geliri, değerlemesi lira üzerinden. İhaleler lira üzerinden olabilir, makul bir öneri" diye konuştu. Türk Lirası, özellikle de son 1 haftada yeniden baskı altını girdiğine de değinen Bakan Şimşek, şöyle devam etti: "Türkiye benzeri ülkelere baktığımız zaman, oralarda da çok farklı bir resim görmüyorsunuz. Vatandaşın dövizle borçlanmasını yasakladık. Bugünden geriye doğru bir bakın, ne kadar doğru bir karar vermişiz. Allah korusun, bu kur hareketleri oldu. Hanehalkının bilançosu altüst olurdu ama şu anda öyle değil..."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...