Kurla beraber enflasyon beklentisi de yükseldi

Kurla beraber enflasyon beklentisi de yükseldi

Ekonomi Haberleri

Merkez Bankası, reel ve finans piyasalarından 75 uzman katılımcıyla gerçekleştirdiği 2015 yılı nisan ayı beklenti anketini yayımlandı.

Yıl sonu TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 6.98 iken, bu anket döneminde yüzde 7.29'a yükseldi. TÜFE beklentileri 12 ay sonrası için ise yüzde 6.78'den yüzde 6.91'e çıktı. Döviz kurlarında son günlerde yaşanan yükseliş, bu revizyonlarda etkili oldu. Bu arada yıl sonu dolar beklentisi bir önceki anket döneminde 2.61 TL iken, bu anket döneminde 2.70 TL'ye yükseldi. Cari açık tarafında ise aşağı yönlü revizyonlar devam etti. Önceki anket döneminde 39.4 milyar dolar olan yıllık açık beklentisi, 37.9 milyar dolara geriledi.
BÜYEMEDE REVİZYON

Merkez Bankası'nın son anketinde büyüme beklentileri de revize edildi. Buna göre martta yüzde 3.3 olan 2015 büyüme beklentisi, nisanda 3.1'e düşürüldü.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...