Sıfır otomobilde rüzgar şimdi tersine döndü! Sektör temsilcisi müjdeyi verdi, indirimli günler çok yakın

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Sıfır otomobilde rüzgar şimdi tersine döndü! Sektör temsilcisi müjdeyi verdi, indirimli günler çok yakın

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Fahiş artışlarla en ucuzu 1 milyon TL'yi bulan sıfır otomobillerde rüzgar tersine dönüyor. Sektör temsilciler, sıfır araçta bolluğun başladığını belirterek, indirim furyasının çok yakında başlayacağını duyurdu.

Ticaret Bakanlığı'nın otomotiv sektöründe yaşanan aşırı ve fahiş fiyat artışı, stokçuluk ve haksız ticari uygulamalarla mücadelesi sonuç getirdi. Bakanlığın sıkı denetimlerinin ardından otomobil fiyatlarında ivme yavaş yavaş tersine dönüyor. Sektör temsilcileri sıfır otomobilde düşük faiz ve indirimli kampanya döneminin yeniden başlayacağını söylüyor.

BAKANLIĞIN ÇALIŞMALARI PİYASAYI RAHATLATTI

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın sektör temsilcileriyle görüşerek problemleri dikkatlice dinleyip hemen aksiyon almasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Ertemel, "Şahısların da 6 ay 6 bin kilometre şartı kapsamına alınması piyasada büyük bir rahatlamaya sebep oldu. Kayıt dışı diye tabir ettiğimiz bu al-satçılar bu araçları alıyorlardı, bizler üzerinden veya kendileri internet ortamından bu araçları satıp ciddi anlamda kârlar elde ediyordu. Şimdi bunlar bu kapsama alınınca tabii ciddi de cezalar yazılmaya başlandı" dedi.

SIFIR OTOMOBİLDE İNDİRİMLİ FURYASI ÇOK YAKIN

Tüketicilerin sıfır otomobillere erişiminde artık sıkıntıların geçmişte kaldığına vurgu yapan Ertemel, "Sıfır araç satanların ellerinde arabalar birikmeye başladı. Hatta ve hatta çok yakında bunların eskiden olduğu gibi sıfır faizli, kendilerinden kampanyalar düzenlediği günlere döneceğiz. Pandemi öncesi piyasamızın normal olduğu dönemlerde marka bünyesinde yapılan sıfır veya düşük faizli kampanyalar ya da avantajlı indirimler her yıl sonu düzenlenmekteydi. Piyasamızın mevcut olumlu şartları ve normalleşme yaşandığı bu dönemde benzeri kampanyalar düzenlenebilir. Otomobil almak isteyen vatandaşlarımız süreci takip ederek ihtiyaçları doğrultusunda karar verebilirler.” ifadelerini kullandı.

Sıfır otomobilde rüzgar şimdi tersine döndü! Sektör temsilcisi müjdeyi verdi, indirimli günler çok yakın

TÜRKİYE'NİN EN UCUZ SIFIR OTOMOBİLLERİ

Türkiye’de satılan en ucuz otomobil markalarından Fiat Egea, Hyundai İ10, İ20 ve Kia Picanto'nun fiyatı neredeyse 1 milyon TL'ye ulaştı. Ağustos ayında markaların güncel fiyatları şu şekilde:

FİAT EGEA AĞUSTOS AYI FİYATLARI

  • Egea Sedan Easy 1.4 Fire 95 HP Benzin Manuel – 729.900 TL
  • Egea Hatchback Street 1.4 Fire 95 HP Benzin Manuel – 779.900 TL
  • Egea Cross Street 1.4 Fire 95 HP Benzin Manuel – 802.900 TL
  • Egea Panda City 1.0 Hibrit 70 HP – 792.900 TL

HYUNDAİ AĞUSTOS AYI FİYATLARI

  • i10 1.0 MPI 67 PS Jump Manuel – 715.000 TL
  • i20 1.4 MPI 100 PS Jump AT – 850.000 TL
  • Bayon 1.4 MPI 100 PS Jump Manuel – 895.000 TL

DACİA AĞUSTOS AYI FİYATLARI

  • Sandero Essential Tce 90 bg CVT – 890.000 TL
  • Sandero Stepway Essential Tce 90 bg – 874.000 TL
  • Duster Essential TCe 90bg 4×2 – 985.000 TL
  • Extreme Electric 65 bg – 969.000 TL

KİA AĞUSTOS AYI FİYATLARI

  • PICANTO Feel 1.0L 67 PS AMT – 790.000 TL
  • RIO 1.4L 100 PS Cool Benzin (Otomatik) – 955.000 TL
  • STONIC 1.2L 84 PS Cool Manuel – 965.000 TL

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...