SGK'larda dikkat çeken EYT hazırlığı: Masalar ve tablolar yerleştirildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
SGK'larda dikkat çeken EYT hazırlığı: Masalar ve tablolar yerleştirildi
Ekonomi Haberleri

Milyonların merakla beklediği EYT düzenlemesinde geri sayım sürüyor. Gözler 28 Şubat'ta açılacak Meclis'e çevrildi. Meclis'in açılmasına kısa bir süre kala SGK bahçelerinde yapılan hazırlıklar da hız kazandı. Emeklilik hayali kuranlar için bahçelere masalar, masalara ise tablolar yerleştirildi. İşte dikkat çeken hazırlıklara dair detaylar...

Milyonlarca EYT'linin gözü kulağı son dakika haberlerinde, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesine dair son gelişmeleri takip ediyorlar. Kahramanmaraş depremleri sonrası çalışmalarına ara veren Meclis, 28 Şubat'ta bir araya gelecek. Meclis'in ilk gündem maddesinin ise EYT düzenlemesi olması bekleniyor. Geri sayımı süren düzenlemenin Genel Kurul'da görüşülmesi bekleniyor.

EYT NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 'asrın felaketi' olarak adlandırılan depremler olmasaydı, Plan Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeleri tamamlanan EYT düzenlemesi Meclis Genel Kurulu'nda 7 Şubat'ta ele alınacaktı. Ancak Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Meclis çalışmalarına ara verilince EYT düzenlemesi de yasalaşamadı.

Sırada EYT'nin Meclis Genel Kurulu'nda oylanarak yasalaşması var. Ardından yasalaşan kanun teklifi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanacak.

İlk etapta 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağı düzenlemenin Meclis'ten mutabakatla geçmesi, Mart ayı başında da yürürlüğe girmesi bekleniyor.

SGK'DA EYT HAZIRLIKLARI

ATV Haber'de yer alan habere göre; EYT için geri sayım başlarken, çalışmalara da hız verildi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) her gün yoğun mesai yaparken, kurumların bahçesine masalar yerleştirildiği görüldü.

Söz konusu masalarda emekli adayları, dilekçelerini doldurarak içeriyle teslim edecek ve emeklilik işlemleri o teslim işlemlerinden sonra resmen başlayacak.

SGK'larda dikkat çeken EYT hazırlığı: Masalar ve tablolar yerleştirildi

TABLOLAR DA YERLEŞTİRİLDİ

SGK'lardaki hazırlıklar arasında bahçelere yerleştirilen tablolar da var. İşe giriş tarihine göre, hizmet süresi ve prim gün sayısı şartlarını gösteren tablolar sayesinde vatandaşların kimseye bir şey sormadan tablolarını doldurabilmeleri sağlanacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...