Meksika Devlet Başkanı “Bu aluş gibi görünüyor” diyerek paylaştı: Her şey mistik

- Güncelleme:
Meksika Devlet Başkanı “Bu aluş gibi görünüyor” diyerek paylaştı: Her şey mistik
DÜNYA Haberleri

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, aluş olduğu düşünülen fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı. Küçük ve ruhani varlıklar olduklarına inanılan aluşun 3 gün önce bir mühendis tarafından çekildiğini kaydetti.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, Twitter hesabından dikkat çeken fotoğraflar paylaştı. Sosyal medya hesabından iki fotoğraf paylaşan Obrador, paylaşımında ruhani bir varlığın fotoğrafına yer verdi. İlk fotoğrafta akşam saatlerinde karanlıkta çekildiği tahmin edilen bir görsel yer aldı. Fotoğrafta ağacın dalında duran ve insana benzeyen bir varlık görüldü.

“BU ALUŞ GİBİ GÖRÜNÜYOR”

İkinci fotoğrafta ise ülkedeki Ek Balam arkeolojik kazı alanında bulunan "küçük insan" görünümlü heykel yer aldı.  İlk fotoğrafın 3 gün önce bir mühendis tarafından çekildiğini kaydeden Obrador, "Bu, aluş gibi görünüyor. Her şey mistik." değerlendirmesinde bulundu.

MEKSİKA DEVLET BAŞKANI TWİTTER’DAN PAYLAŞTI

Obrador paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Maya Treni çalışmalarını denetlememize ait iki fotoğraf paylaşıyorum: biri, bir makinist tarafından üç gün önce çekilmiş, görünüşe göre bir lüksten; bir diğeri, Diego Prieto tarafından Ek Balam'daki İspanyol öncesi muhteşem bir heykel. Her şey mistiktir.

ALUŞ NEDİR?

Maya mitolojisinde “küçük ve yaramaz ruhani varlıklar” olarak tanımlanan "aluş"ların genellikle ormanlık alanlarda yaşamlarını sürdürdüğüne inanılıyor. Mitolojiye göre insanlara görünmeyen "aluş"ların eşyaları saklamak gibi huyları var.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...