Savunma sanayiinde 3 dev anlaşma

Savunma sanayiinde 3 dev anlaşma

Ekonomi Haberleri

Roketsan Airbus, Aselsan ise Airbus ve Rolls-Royce ile iş birliği anlaşması imzaladı. Ayrıca F-35 uçak motorlarının montaj hattı Türkiye'de kurulacak.

Türk savunma sanayii şirketleri, Uluslararası Berlin Uzay ve Havacılık Fuarı ILA 2014'te dev iş birliği anlaşmalarına imza attı. Fuarda Roketsan Airbus ile Aselsan ise hem Airbus hem de Rolls-Royce ile iş birliği konusunda anlaşmaya vardı. Bunun yanı sıra Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Pratt amp;Whitney ile F-35 uçaklarının motorları için nihai montaj hattı ve bakım onarım tesislerinin Türkiye'de kurulmasına yönelik niyet mektubu imzaladı.
Türkiye'nin partner ülke olarak yer aldığı Uluslararası Berlin Uzay ve Havacılık Fuarı ILA 2014 kapılarını açtı. Fuarın açılışını Almanya Başbakanı Angela Merkel ile birlikte yapan Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan savunma sanayiinde gelişmiş ülkelerin Türkiye'ye karşı özel bir ilgisi olduğunu söyledi. Elvan, "Zaten bu fuarda da Türkiye'nin ortak ülke olması ve bize böyle bir davetiye gönderilmesi bunun en önemli göstergelerinden biridir. Türkiye'nin potansiyelini Almanya görüyor, Amerika görüyor, Fransa görüyor. Bu ülkelerin Türkiye ile işbirliği yapmak istemeleri, Türkiye'ye yatırım yapmak istemeleri gayet doğal" dedi. nbsp;
Fuarda Türk firmaları da önemli iş birliği anlaşmalarına imza attı. Roketsan Airbus ile askeri havacılık alanlarını da kapsayan gelecekte yapılacak iş birlikleri için mutabakata vardı. Anlaşmaya göre iki şirket öncelikli olarak iş birliği alanlarını netleştirmek için teknik ve ticari bilgi alış verişinde bulunacak. ASELSAN da Rolls-Royce ile motor kontrol sistemleri alanında, Airbus Grup ile sivil ve askeri aviyonik sistemler, uydu haberleşme sistemleri, elektro-optik ve lazer sistemleri ve emniyetli telsiz haberleşmesi alanlarında iş birliği yapacak. ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Canpolat Türk elektronik sanayisindeki liderlik rolüne ek olarak Airbus Grup'la yapılan işbirliği ile küresel pazarlara daha çok erişim sağlayacaklarını ifade etti. nbsp;


F-35 motorunun montajı Türkiye'de yapılacak nbsp;
Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Pratt amp;Whitney ile F-35 uçaklarının motorları için nihai montaj hattı ve bakım onarım tesislerinin Türkiye'de kurulmasına yönelik niyet mektubu imzaladı. SSM'den yapılan açıklamada, söz konusu niyet mektubunun ABD hükümetinden gerekli onayların alınmasını takiben uygulama aşamasına geçileceği belirtildi. Türkiye'nin, Müşterek Taarruz Uçağı (JSF) Programı'na konsept tasarım evresinde dahil olduğu ve "sistem geliştirme ve gösterim evresi" ile "üretim, destek ve sürekli iyileştirme" evrelerinde de projeye ortak ülke olarak katıldığı kaydedilen açıklamada, 100 adetten oluşması öngörülen F-35 filosu için ilk 2 uçağın siparişinin Savunma Sanayii İcra Komitesi ile verildiği hatırlatıldı.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...