2 ay içinde 600 milyon TL tüketicinin cebinde kaldı

2 ay içinde 600 milyon TL tüketicinin cebinde kaldı

Ekonomi Haberleri

Tavan fiyat kararının ardından akaryakıtta 39 kuruşa kadar indirimler gerçekleşirken, tüketici pompada yaklaşık 600 milyon TL daha az ödedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) akaryakıt sektörüne sopayı gösterince, tüketicinin cebi bayram etti. Dün gece itibariyle sona eren tavan fiyat sayesinde 2 aylık süreçte yaklaşık 600 milyon TL tüketicinin cebinde kaldı. Yaptıkları incelemelerde kâr marjının özellikle katkılı ürünlerde 64 kuruşa kadar yükseldiğini gördüklerini dile getiren EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, 2 ay önce tavan fiyat uygulamasına geçildiğini belirterek, "Suiistimal olduğu zaman tüketici hakkını koruma yönünde müdahale etmek zorundaydık. Tavan fiyat kararımızın ardından ürünler bazında 39 kuruşa kadar indirimlerin gerçekleştiğini ve satış rakamları incelediğinde tavan fiyat sayesinde 2 aylık süreçte yaklaşık 600 milyon TL gibi bir rakamın tüketicinin cebinde kaldığını gördük" dedi. nbsp;
Türkiye'nin farklı bölgelerinde faaliyet gösteren lisans sahiplerinin mağduriyet yaşamaması için her ilin akaryakıt tavan fiyatını nakliye faktörüne göre belirlediklerini anlatan Yılmaz, bundan sonra da fiyat hareketlerinin titizlikle inceleneceğini ifade etti. Piyasayı eski haline bırakmanın tüketici lehine oluşan kazanımların kısa sürede geri alınması anlamına geleceğine dikkat çeken Yılmaz, "EPDK olarak bundan sonra da kanuni sorumluluklarımız çerçevesinde piyasada fiyat oluşumlarını titizlikle izleyecek, rafineri, dağıtıcı ve bayi paylarının en yakın erişilebilir dünya serbest piyasa oluşumu ile uyumluluk göstermesi hususunu kararlılıkla yakından takip edeceğiz" diye konuştu.
Haber Merkezi ANKARA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...