Şampiyonluk gidince... Borsanın kaybedeni FENERBAHÇE

Düzenleyen:
Şampiyonluk gidince... Borsanın kaybedeni FENERBAHÇE

Ekonomi Haberleri

Borsa İstanbul'da sadece Fenerbahçe'nin yatırımcıları yılın ilk yarısında zarar etti, Trabzonspor hissedarı ise parasını 2.5 katına çıkardı

Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketlerinden Trabzonspor, Beşiktaş ve Galatasaray yılın ilk yarısında yatırımcısının yüzünü güldürürken; Fenerbahçe hisseleri 2015 yılı kapanışına göre yüzde 3 değer kaybetti. Trabzonspor hisseleri, yılın ilk yarısında yüzde 160 yükselerek 3.3 liraya çıkarken, sezonu şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş'ın hisseleri yüzde 61, Galatasaray'ın hisseleri yüzde 46 değer kazandı. Fenerbahçe hisselerinin fiyatı ise, ligin son haftalarında alınan başarısız sonuçlar ve şampiyonluğun kaybedilmesiyle mayıs ayında hızla düştü. Buna rağmen Fenerbahçe, 1 milyar liranın üzerinde kalarak "en yüksek piyasa değerine sahip spor şirketi" unvanını korudu. Diğer şirketlerin piyasa değerlerine bakıldığında Beşiktaş'ın 833 milyon lira ile ikinci, Galatasaray'ın 558 milyon lira ile üçüncü, Trabzonspor'un 330 milyon lira ile sonuncu sırada olduğu görülüyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...