Riskli yapı tespitinde belge mecburiyeti

- Güncelleme:
Riskli yapı tespitinde belge mecburiyeti

Ekonomi Haberleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kapsamında lisanslandırılan kurum ve kuruluşlara, belgesini vatandaşa gösterme zorunluluğu getirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kapsamında lisanslandırılan kurum ve kuruluşlara, belgesini vatandaşa gösterme zorunluluğu getirdi. nbsp;Bakanlık, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine yaptığı düzenlemeyle kentsel dönüşüm sürecinde yetkilendirilecek kurum ve kuruluşlara "Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi" verecek. Riskli yapı tespitlerinde, diploma formatlı bu belgenin vatandaşa gösterilmesi zorunlu olacak. Böylece vatandaş, kurum ya da kuruluşun yetkisi konusunda şüphe duymayacak. İlgili kurum ve kuruluşlara lisans belgesi, daha önce makam tarafından üst yazıyla verilirken, bu uygulamayla sistemin güvenliği artırılacak. Vatandaş lisans belgesi üzerindeki numaradan da kurum ya da kuruluşun lisansına ilişkin sorgulama yapabilecek. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...