Çok kaza yapanı sigorta yakacak

- Güncelleme:
Çok kaza yapanı sigorta yakacak

Ekonomi Haberleri

Zorunlu trafik sigortalarında serbest fiyat uygulamasına geçilmesinin ardından özellikle kaza yapan ve riskli sınıfa giren sürücülere ağır faturalar çıkmaya başladı.

Zorunlu trafik sigortalarında serbest fiyat uygulamasına geçilmesinin ardından özellikle kaza yapan ve riskli sınıfa giren sürücülere ağır faturalar çıkmaya başladı. nbsp;Önceki yıllarda herkes için aynı olan zorunlu trafik sigortasında artık sigorta şirketleri farklı tarifeler belirleyebiliyor. Yeni uygulama ile birlikte İstanbul'da 309 lira civarında olan sabit ücretin binek araçlarda artık 700-800 liralara kadar yükselebildiğini belirten sigortacılar, ticari araçlarda ise 900 liradan 2 binli rakamlara kadar çıktığına dikkat çekiyor. Kaza konusunda sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğini belirten sigortacılar aksi takdirde "3-4 katı fazla ödersiniz" uyarısında bulunuyor. Öte yandan motorlu araçlar için 2013 yılında uygulanacak asgari sigorta teminatları belirlendi. Buna göre, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari maddi sigorta teminatı otomobil ve taksi için araç başına 25 bin lira, kaza başına 50 bin lira; sağlık gideri kişi başına 250 bin lira, kaza başına 1 milyon 250 bin lira; sakatlanma ve ölüm teminatı da kişi başına 250 bin lira, kaza başına 1 milyon 250 bin lira oldu. Söz konusu teminatlar, sürücü dahil 9-15 arası koltuk kapasiteli minibüsler için araç başına 25 bin, kaza başına 50 bin lira; sağlık gideri açısından kişi başına 250 bin, kaza başına 2,5 milyon lira olarak uygulanacak. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...